Νέα διεθνής διάκριση για τον “πολυνίκη” Κυριάκο Ιωάννου

Νέα διεθνής διάκριση για τον “πολυνίκη” Κυριάκο Ιωάννου

Χάλκινο μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε ο Κυριάκος Ιωάννου από την Πάφο ο οποίος αντιπροσώπευσε την Κύπρο στην 28η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) που διοργανώθηκε στο Coventry της Αγγλίας μεταξύ 23 και 30 Ιουλίου.

Στην αποστολή της Κύπρου περιλαμβάνονταν τέσσερις διαγωνιζόμενοι και δύο συνοδοί. Ο Κυριάκος Ιωάννου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ η κυπριακή αποστολή απέσπασε και μια εύφημο μνεία. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 68 χώρες με τέσσερις αντιπροσώπους η κάθε μια.


Ο Κυριάκος Ιωάννου απέσπασε και εύφημο μνεία στην 49η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Χημείας που διεξήχθη μεταξύ 6 και 15 Ιουλίου στην Μπανγκόκ της Ταυλάνδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο που κατακτά ο Κυριάκος σε διεθνής Ολυμπιάδες αφού είχαν προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο στην 10η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Θετικών Επιστημών Νέων (IJSO) το 2013 στην Ινδία, το αργυρό μετάλλιο στην 12η Πανευρωπαϊκή Ολυμπιάδα θετικών επιστημών (EUSO) στην Αθήνα το 2014 και το χάλκινο μετάλλιο στην 27η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ 2016) στο Ανόι του Βιετνάμ πέρυσι.

Ο Κυριάκος έχει αποσπάσει τα δύο από τα πέντε μετάλλια συνολικά που έχουν κερδίσει κυπριακές αποστολές στην IBO εδώ και 15 χρόνια.

Πηγή: Φιλελεύθερος