Αναβλήθηκε η υπόθεση του Μολδαβού χάκερ

Νέα αναβολή δόθηκε σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στο αίτημα έκδοσης στις ΗΠΑ του 30χρονου από τη Μολδαβία Αντρέι Τσιγκούλ.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο ο Μολδαβός είχε ζητήσει να του παρασχεθεί νομική αρωγή επειδή – όπως υποστήριξε – δεν διέθετε τα χρήματα για να εργοδοτήσει δικηγόρο.


Το Δικαστήριο για να τοποθετηθεί στο αίτημα αυτό είχε ζητήσει να προσκομιστεί έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη ετοιμασθεί γι` αυτό και η υπόθεση πήρε εκ νέου αναβολή για τις 27 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος Μολδαβός κατηγορείται από τις αμερικανικές Αρχές για ηλεκτρονική μεταφορά από λογαριασμό εταιρείας στις ΗΠΑ σε δικό του λογαριασμό σε τράπεζα της Ρωσίας του χρηματικού ποσού των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης έδωσε οδηγίες όπως η υπεύθυνη του Γραφείου Ευημερίας που βρίσκεται στις κεντρικές φυλακές να προχωρήσει στην ετοιμασία της έκθεσης και διέταξε όπως ο 30χρονος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τη νέα ημερομηνία που δόθηκε στις 27.10.2015 στις 10:30 το πρωί.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά το 2012 με 2015 στην Αμερική.

Ο 30χρονος συνελήφθη από μέλη του ΤΑΕ Πάφου ύστερα από σχετικό μήνυμα της INTERPOL και αφού διαπιστώθηκε ότι στις 21/8/2015 είχε αφιχθεί στην Κύπρο και διέμενε σε οικία στην Πάφο.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)