Αναστολή των ανθεστηρίων της Πάφου λόγω της οικονομικής κρίσης

Αναστολή των ανθεστηρίων της Πάφου λόγω της οικονομικής κρίσης

Αναστέλλονται φέτος τα ανθεστήρια στην Πάφο


συνεπεία της οικονομικής κρίσης. Μαζί με τα ανθεστήρια θα ακυρωθούν και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διεξάγονται ανελλιπώς στην Πάφο τα τελευταία πενήντα χρόνια, δήλωσε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Ο κ Βέργας ανέφερε πως η αναστολή των εκδηλώσεων είναι προσωρινή, προσθέτοντας πως την επόμενη χρονιά θα διεξάγονται σε μια νέα μορφή με την συμμετοχή περισσότερων εθελοντών και με περιορισμό των εξόδων . Η πρόταση αυτή κατατέθηκε από φέτος από σωματεία και φορείς είπε, αλλά δεν υπήρχε ο χρόνος για να οργανωθεί κατάλληλα.

Φέτος συνέχισε , δεν θα διεξαχθεί ούτε το καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια χορωδιακό φεστιβάλ ενώ ανέφερε πως στην θέση όλων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα ανασταλούν το φετινό καλοκαίρι θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθούν συναυλίες με καλλιτεχνικό περιεχόμενο.

Τα Ανθεστήρια οργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Πάφο στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Για πολλά χρόνια οργανώνονται από τη Φιλόπτωχο Αδερφότητα Ελληνίδων Πάφου και άλλους φορείς. Από το 1950 και μέχρι το 1991 οργανώνονταν από τον Φυσιολατρικό Πνευματικό Όμιλο Πάφου, κατά κανόνα στο « Ιακώβειο Γυμναστήριο » και στο Παφιακό Αθλητικό Κέντρο ». Το 1992 οργανώθηκαν από τον Δήμο Πάφου, ο οποίος υποστήριζε το θεσμό στα προηγούμενα χρόνια, ενώ από το 1993 η οργάνωση της Γιορτής αναλήφθηκε από τον Δήμο Πάφου και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Πάφου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/