Αυτά αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για Κέννεντυ και Μακαρίου

Αυτά αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για Κέννεντυ και Μακαρίου

Ομοιόμορφες ομπρέλες με διακριτικά λογότυπα και χρώμα που θα συνάδει με την περιοχή, τις οποίες θα προμηθεύεται μάλιστα ο Δήμος Πάφου και θα τις δίνει στους επιχειρηματίες αφού καταβάλουν το κόστος τους, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου να ισχύσει στο αναπλασθέν εμπορικό κέντρο του.

Θέλοντας να αποφύγει την άκριτη εμπορευματοποίηση της κεντρικής πλατείας και των εμπορικών δρόμων γύρω από αυτήν, αλλά και την άναρχη δράση κάθε επιχειρηματία, η δημοτική αρχή αποφάσισε να θεσπίσει σειρά αυστηρών κανονισμών για την λειτουργία της Κέννεντυ, της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και των χώρων γύρω από αυτές.


Σε αυτά τα πλαίσια απορρίφθηκε τελικά η αρχική πρόταση για δημιουργία σκιαδίων επί του νέου πλατειακού χώρου και προκρίθηκε η τοποθέτηση ομπρελών, σε χρώματα που θα συνάδουν με τα χρώματα της αναπλασθείσας κεντρικής περιοχής.

Μιλώντας στον «Φ» ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ Εύρος Λοιζίδης, διευκρίνισε ότι αποφασίσθηκε όπως οι ομπρέλες αυτές θα παραγγέλλονται από τον Δήμο Πάφου και θα δίδονται στους επιχειρηματίες, έναντι του σχετικού αντιτίμου, ώστε η δημοτική αρχή να ελέγχει την γενική εικόνα που θα επικρατεί, προκειμένου να διασφαλίζεται η ομοιομορφία και η τήρηση των όρων που έχουν τεθεί.

«Θα τηρηθεί πολύ αυστηρά ο χώρος που έχει δοθεί για τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Κέννεντυ επίσης», τόνισε, « με στόχο να μην μετατραπεί σε ένα παζάρι που να καταργεί την πλατεία. Γι’ αυτό, αποφασίσθηκε να τοποθετηθούν τα τραπεζοκαθίσματα απευθείας από την είσοδο της κάθε επιχείρησης, με μάξιμουμ τα έξι μέτρα και οπωσδήποτε σε απόσταση τριών μέτρων από το οδόστρωμα.

Για την εμπορική οδό Μακαρίου, λόγω στενότητας, αποφασίσθηκε να δοθεί μόνο μια σειρά τραπεζοκαθισμάτων στην κάθε πλευρά του δρόμου, με την μια πλευρά του τραπεζιού να είναι ακουμπησμένη πάνω στον τοίχο».

Αναφορικά με το οικονομικό σκέλος της δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων στο νέο κέντρο της Πάφου, αποφασίσθηκε ότι για τον πρώτο χρόνο στην πλατεία Κέννεντυ και τους πέριξ της πλατείας χώρους, θα ισχύει τιμολόγηση 15 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τον πρώτο χρόνο και 20 ευρώ ανά τετραγωνικό από τον δεύτερο χρόνο, ενώ στις οδούς Μακαρίου και τους παράδρομους της οι αντίστοιχες τιμές είναι 10 ευρώ ανά τετραγωνικό τον πρώτο χρόνο και 15 από τον δεύτερο.

Πηγή: Φιλελεύθερος