«Βιώσιμη διπλωματία και μηχανισμοί επίλυσης διαφορών»

«Βιώσιμη διπλωματία και μηχανισμοί επίλυσης διαφορών»

Η πέμπτη διάλεξη του 13ου Χρόνου του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο», φιλοξενεί τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Κώστα Μ. Κωνσταντίνου. Η διάλεξή του, υπό τον τίτλο «Βιώσιμη διπλωματία και μηχανισμοί επίλυσης διαφορών», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 και ώρα 7.00μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου.

Η διάλεξη θα ασχοληθεί με τα εξής ερωτήματα: Τι είναι η διπλωματία και ποιο είναι το πολιτικό της διακύβευμα; Σε ποιο βαθμό η διπλωματία δημιουργεί ή επιλύει διεθνή προβλήματα; Πώς οι διπλωματικοί δρώντες διαπραγματεύονται μηχανισμούς επίλυσης διαφορών και αδιεξόδων; Πέραν από την κρατική, επαγγελματική διπλωματία, πού αλλού εφαρμόζεται η διπλωματία και σε ποιο βαθμό ενέχει μια δι-επαγγελματική ή/και καθημερινή πρακτική; Τα ερωτήματα αυτά θα εξεταστούν μέσα από την ιστορία της διπλωματικής σκέψης, αλλά και τη σύγχρονη διεθνή πρακτική, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις ραγδαίες αλλαγές που έχουν διαμορφώσει τη διπλωματία τον 21ο αιώνα.


Οι διαλέξεις του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» είναι ανοικτές για το κοινό και μεταδίδονται ζωντανά από το Ράδιο Πάφος 93.7 και ηχογραφημένες από το Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice 95.2. Με το τέλος των εισηγήσεων, το κοινό, αλλά και το ακροατήριο του Ράδιο Πάφος, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση που ακολουθεί.

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα «Πολίτης», UCY Voice 95,2

Πληροφορίες: 22894305/ 26960857