Βρέθηκε στη Χούλου το αυτοκίνητο της ληστείας

Βρέθηκε στη Χούλου το αυτοκίνητο της ληστείας

Εντοπίστηκε χθες βράδυ, σε περιοχή της κοινότητας Χούλου, να φλέγεται, το κλεμμένο όχημα, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη χθεσινή ληστεία στη ΣΠΕ Γεροσκήπου και Ανατολικής Πάφου, στην Τίμη.

Η Αστυνομία Πάφου διεξάγει εκτεταμένες έρευνες για δεύτερη ημέρα για τον εντοπισμό των δύο δραστών που απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 30 περίπου χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία της τράπεζας.


Το όχημα, το οποίο χρησιμοποίησαν, είχε κλαπεί από χώρο στάθμευσης παρά το αεροδρόμιο Πάφου. Εντοπίστηκε στις 23:10 χθες να καίγεται σε περιοχή της κοινότητας Χούλου.

Στην σκηνή έσπευσαν ένα όχημα του πυροσβεστικού σταθμού Στρουμπιού και ένα από τον πυροσβεστικό σταθμό Πάφου για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το όχημα των δραστών καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από περαιτέρω εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία διεφάνη πως ήταν το όχημα που είχε κλαπεί και χρησιμοποιηθεί από τους δύο δράστες για τη διάπραξη της ληστείας.

Η σκηνή έχει τεθεί υπό φρούρηση και οι εξετάσεις συνεχίζονται με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι δράστες, που μιλούσαν “σπαστά” ελληνικά, και έφεραν κουκούλες, φέρονται να παραβίασαν την είσοδο της τράπεζας με φυσική βία. Εισήλθαν εντός του κτιρίου κρατώντας ο ένας κοντόκαννο κυνηγετικό, και ο δεύτερος στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3. Υπό την απειλή των όπλων, απέσπασαν χρηματικό ποσό από τα δύο ταμεία της τράπεζας και εγκατέλειψαν τη σκηνή με αυτοκίνητο καφέ χρώματος.

Στην τράπεζα την ώρα της ληστείας βρίσκονταν δύο γυναίκες υπάλληλοι και ένας πελάτης.

Από τα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου πέρασαν αρκετά πρόσωπα που ανακρίθηκαν .

Στο μέρος έσπευσαν και μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών Αρχηγείου Αστυνομίας για επιστημονικές εξετάσεις και λήψη αποτυπωμάτων.

Σημειώνεται πως η Αστυνομία προχωρεί και στην αξιοποίηση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που διαθέτει η Τράπεζα.

Τα δύο νεαρά άτομα που καταζητεί η Αστυνομία φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες και είχαν ύψος γύρω στο 1,65 ο ένας και 1,80 ο άλλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ