Γεροσκήπου: Δεν ανατράπηκε η απόφαση για τις παραλίες

Γεροσκήπου: Δεν ανατράπηκε η απόφαση για τις παραλίες

Δεν υπήρξε τελικά τροποποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου για την ανάληψη της διαχείρισης δύο σημείων της παραλίας από την δημοτική αρχή, κατά την αποψινή επαναφορά του θέματος προς ψηφοφορία.

Σε μια συνεδρία στην οποία υπήρξαν στιγμές έντασης και μια αποχώρηση δημοτικού συμβούλου, έγινε συζήτηση και τελικά ψηφοφορία κατά την οποία δεν επετεύχθη η αναγκαία εκ της νομοθεσίας πλειοψηφία των 2/3 των μελών για αλλαγή της απόφασης.


Υπέρ της αλλαγής της απόφασης και της εκχώρησης των δύο σημείων σε ιδιώτες τάχθηκαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της ΕΔΕΚ, ενώ τρεις δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν ότι δεν χρήζει επανεξέτασης η απόφαση, καταγράφηκαν άλλες τρεις αποχές, εκ των οποίων η μια από τον Δήμαρχο Γεροσκήπου, ενώ είχε ήδη αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος για τη διαδικασία ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Παπαχριστοδούλου του ΔΗΚΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τονίσθηκε ιδιαίτερα και από συμβούλους που τήρησαν αποχή ή καταψήφισαν την απόφαση για ανάληψη της διαχείρισης των δύο σημείων από τον Δήμο, ότι επί της ουσίας δεν αντιτίθενται στην διαχείριση των δύο σημείων από τη δημοτική αρχή, αλλά εκφράζουν ανησυχίες για την χρονική στιγμή που λήφθηκε η απόφαση και τις οικονομικές συνθήκες υπό τις οποίες αναλαμβάνει τέτοιο κόστος ο Δήμος.

Σε δηλώσεις του ενωρίτερα σήμερα στον «Φ», ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης είχε αναφέρει ότι βάσει των μελετών της υπηρεσίας, το ενωρίτερο χρονικό διάστημα που θα μπορέσει ο Δήμος να αναλάβει τη διαχείριση των δύο σημείων της παραλίας του, θα είναι ο Ιούλιος. Κάτι, που όπως επεσήμανε, θα σημάνει στο μεσοδιάστημα σημαντικά διαφυγόντα κέρδη από πλευράς του Δήμου.

Μετά την αποψινή επαναβεβαίωση πάντως της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για ανάληψη της διαχείρισης των δύο σημείων της παραλίας, η δημοτική αρχή είναι πλέον υποχρεωμένη να «τρέξει» τις διαδικασίες για την συντομότερη δυνατή προμήθεια της με τα κρεββατάκια και ομπρέλες θαλάσσης και με την ετοιμασία των τμημάτων αυτών της παραλίας για εξυπηρέτηση των λουομένων.