Γεροσκήπου: Πάνε για ακύρωση απόφασης περί διαχείρισης των παραλιών

Γεροσκήπου: Πάνε για ακύρωση απόφασης περί διαχείρισης των παραλιών

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου επανέρχεται σήμερα το θέμα της διαχείρισης δύο σημείων της παραλίας του Δήμου από την δημοτική αρχή, το οποίο προκάλεσε πρωτοφανή γεγονότα τις μέρες του Πάσχα με επιθέσεις κατά δημοτικών συμβούλων.

Το θέμα επανέρχεται για ψηφοφορία, κατόπιν επιστολής που υπέβαλε η δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ και η οποία ζητά ακύρωση της απόφασης εκείνης εκτιμώντας ότι αυτή θα ζημιώσει οικονομικά τον Δήμο.


Βάσει της νομοθεσίας και δεδομένου ότι για αλλαγή απόφασης απαιτείται πλειοψηφία 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου όρισε για το απόγευμα σήμερα έκτακτη συνεδρία προκειμένου η ολομέλεια να ψηφίσει σχετικά, Ο Μιχάλης Παυλίδης διευκρίνισε μιλώντας στον «Φ» ότι εις περίπτωση που η πρόταση για ακύρωση της απόφασης ανάληψης της διαχείρισης των δύο σημείων από τον Δήμο εγκριθεί, τότε ο Δήμος θα βγει άμεσα σε προσφορές και για τα δύο αυτά σημεία, πέραν των άλλων τριών που ήδη έχουν προκηρυχθεί για διαχείριση τους από ιδιώτες.

Ο κ. Παυλίδης ανέφερε επίσης ότι βάσει των μελετών της υπηρεσίας, το ενωρίτερο χρονικό διάστημα που θα μπορέσει ο Δήμος να αναλάβει τη διαχείριση των δύο σημείων της παραλίας του, εις περίπτωση που δεν εγκριθεί η ακύρωση της απόφασης, θα είναι ο Ιούλιος. Κάτι, που όπως επεσήμανε, θα σημάνει σημαντικά διαφυγόντα κέρδη από πλευράς του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Γεροσκήπου, Αντώνης Τρακκίδης, δήλωσε στον «Φ» ότι αναμένει πως κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρία θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες. Αν η πρόταση για ακύρωση της απόφασης ανάληψης της διαχείρισης των δύο σημείων εγκριθεί από τα 2/3 της ολομέλειας, είπε, θα πρέπει να γίνει η προκήρυξη για εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες άμεσα.

Πηγή: Φιλελεύθερος