Δίπλα στους ομογενείς της Πάφου και το 2014 ο Δήμος Πάφου

Δίπλα στους ομογενείς της Πάφου και το 2014 ο Δήμος Πάφου

Το μήνυμα ότι ο Δήμος Πάφου θα σταθεί δίπλα στους ομογενείς της Πάφου και το 2014,


έστειλε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι ομογενείς για την κοπή της βασιλόπιτας τους.

Ο κ Βέργας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αθρόα προσέλευση των Ελληνοποντίων στην εκδήλωση και δεσμεύτηκε πως ως δήμαρχος Πάφου , θα στηρίξει τους δημότες της Πάφου που προέρχονται από τον Πόντο, ενώ σημείωσε πως ανέκαθεν ενδιαφερόταν για τα προβλήματα των ομογενών, τα παρακολουθούσε – όπως είπε- και πάντοτε βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και απευθυνόμενος στους ομογενείς της Πάφου, ο κ Βέργας ανέφερε πως πολλοί εξ αυτών, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη μας , λόγω της οικονομικής κρίσης .

Δεσμεύτηκε επίσης , όπως το 2014, δώσει τη μάχη για το άνοιγμα εργασιών κυρίως σε εργοτάξια ώστε να απασχοληθούν αρκετοί ομογενείς στην Πάφο .Θα προσπαθήσουμε πρόσθεσε, « να βρούμε εκείνα τα κονδύλια και εκείνους τους τρόπους   για να ξεκινήσει η ανάκαμψη το 2014 στην Επαρχία Πάφου, αλλά και για να επιστρέψουν πίσω και οι εταιρείες αλλά και τα δημόσια έργα».

Κάλεσε μάλιστα όσους τυγχάνουν εκμετάλλευσης από τους εργοδότες τους , να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα, ώστε να παρέμβη και ο ίδιος. Για μένα συνέχισε, « το μεροκάματο του κτίστη, του υπαλλήλου ειδικά σε τέτοια περίοδο είναι ότι σημαντικότερο, και είναι αδιανόητο κάποιοι να εκμεταλλεύονται τέτοιες περιόδους και να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα»

Αισθανόμαστε είπε ο κ Βέργας ότι , « είστε Έλληνες, και γνωρίζουμε πολύ καλά την ιστορία των Ελληνοποντίων και του κόσμου ολόκληρου».

Εξέφρασε ακόμη την βεβαιότητα , πως και αν ακόμη χρειαστεί για αυτή την πατρίδα που ακόμα χτυπά ελληνικά , έστω και αν η μισή μας πατρίδα βρίσκεται υπό κατοχή ,οι ομογενείς θα «πολεμήσουν» και θα σταθούν δίπλα στη Κυπριακή Δημοκρατία .

Πρόσθεσε επίσης, πως το 2014 η τοπική αρχή θα ανοίξει πιο γερές γέφυρες επικοινωνίας με τους ομογενείς της Πάφου. Ανακοίνωσε ακόμη, πως μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Πάφου θα δοθεί στήριξη στις ποντιακές οικογένειες και το 2014 , αλλά και την διοργάνωση εκδρομής στο Μοναστήρι του Απόστολου Ανδρέα ώστε να δουν από κοντά – όπως είπε- , οι ομογενείς της Πάφου την ιστορική άκρη της Κύπρου .

Ο κ Βέργας αναφέρθηκε και στην διάκριση που εξασφάλισε ο 20χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής Αλέξης Ντανατσίδης στο τζούντο και ευχήθηκε στους γονείς του που παρέστησαν στην κοπή της βασιλόπιτας για νέες επιτυχίες.

Εξάλλου η Μάγια Καριμπίδη εκπρόσωπος των Ελληνοποντίων και Γεωργιανών στην Πάφο ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πάφου για την παρουσία του στην εκδήλωση και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του. Η κ Καριμπίδη πρόσφερε και ένα αναμνηστικό δώρο στον κ Βέργα για την προσφορά του και την στήριξη τους προς τους ομογενείς της Πάφου. Η κ Καριμπίδη σημείωσε πως οι ομογενείς της Πάφου έχουν ενσωματωθεί με την τοπική κοινωνία και συμμερίζονται τις ανησυχίες της κοινωνίας. Άρχισαν πρόσθεσε να αποκτούν δικές τους κατοικίες και επιχειρήσεις, να συμμετέχουν στα κοινά, να αποκτούν μερικοί απ’ αυτούς την κυπριακή υπηκοότητα και τα παιδιά τους να φοιτούν σε διάφορα σχολεία της πόλης ισότιμα με τα κυπριωτόπουλα.

Ευχές για το 2014 και όπως ξημερώσουν καλύτερες μέρες απέστειλε και ο πρόεδρος του σωματείου Ελληνοποντίων Πάφου « Άγιος Τρύφωνας» Ραούλ Τσαχίδης .

ΚΥΠΕ/ΚΠ/