Διήμερο συνέδριο για τον Κωστή Παλαμά

Διήμερο συνέδριο για τον Κωστή Παλαμά

Η Κύπρος τιμά τον μεγάλο Έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά με συνέδριο που οργανώνουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Πάφου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Πάφου, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ο Παλαμάς, που δεν ταξίδεψε ποτέ έξω από την Αθήνα, περιλάμβανε την Κύπρο στις νοερές του πατρίδες και το νησί έχει ξεχωριστή θέση στην ποίηση του.


Την αγάπη του για την Κύπρο ανταπέδωσε διαχρονικά η Πάφος, που με πρωτοβουλία του δημάρχου της Χριστόδουλου Γαλατόπουλου τίμησε τον ποιητή με προτομή και ονομασία Πλατείας, ενώ το 1949 οργάνωσε τις Παλαμικές Γιορτές που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και σε αυτό συμμετέχουν γνωστοί μελετητές του έργου του Παλαμά από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Την Κυριακή το πρωί στο πλαίσιο της παραδοσιακής τελετής θα στεφανωθεί η προτομή του ποιητή και θα ακουστούν μελοποιημένα τραγούδια του Παλαμά.

Πηγή: ΚΥΠΕ