Δικαίωση από ΚΕΕΑ στις πλείστες απαιτήσεις των εργολάβων

Δικαίωση από ΚΕΕΑ στις πλείστες απαιτήσεις των εργολάβων

Την πορεία προώθησης των έργων ανάπλασης του κέντρου της Πάφου, εξέτασαν σήμερα από κοντά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που περιόδευσαν στο κέντρο. Με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Φαίδωνα Φαίδωνος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είδαν την πορεία εκτέλεσης των έργων, τα σημεία όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις και ενημερώθηκαν για τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης τους, καθώς και για τις απαιτήσεις των εργολάβων.

Όπως αναφέρθηκε στους δημοτικούς συμβούλους από πλευράς Δημάρχου και υπηρεσιακών παραγόντων, τα πλείστα των έργων ανάπλασης και εξωραϊσμού ολοκληρώνονται μέχρι τον Απρίλιο, ενώ μερικά έργα θα ολοκληρωθούν ένα μήνα αργότερα.


Οι καθυστερήσεις που καταγράφηκαν, τονίσθηκε, οφείλονται σε αστάθμητους παράγοντες όπως η ανακάλυψη αρχαιοτήτων κατά την εκτέλεση των έργων, αλλά και η αποκάλυψη ότι αγωγοί σε περιοχές των έργων ήταν αχαρτογράφητοι και συνεπώς χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα πριν προχωρήσουν τα έργα βάσει των συμβολαίων.

Τα μέλη της δημοτικής αρχής ενημερώθηκαν ότι για όσες περιπτώσεις απαιτήσεων εργολάβων αυτές κρίθηκαν από την ΚΕΑΑ δικαιολογημένες προχωρούν οι οικονομικές αποζημιώσεις τους, ενώ για τις περιπτώσεις που κρίθηκε ότι υπάρχουν κακοτεχνίες με δική τους ευθύνη, όπως συνέβη στην πλακόστρωση της Θερμοπυλών, θα αναλάβουν οι ίδιοι το κόστος της διόρθωσης των κακοτεχνιών.

Την πορεία προώθησης των εργασιών και του κατά πόσο αυτή συνάδει με τα συμβόλαια που υπεγράφησαν, αναμένεται ότι θα εξετάσει αύριο και ο Γενικός Ελεγκτής ο οποίος θα επισκεφθεί τον Δήμο Πάφου, καθώς και εκπρόσωποι της ΚΕΑΑ που επίσης θα βρίσκονται για τον σκοπό αυτό στην Πάφο.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου