Δόθηκε η άδεια για μονάδα επεξεργασίας χρυσού

Δόθηκε η άδεια για μονάδα επεξεργασίας χρυσού

Χώρος στη Δεύτερη Βιομηχανική Περιοχή Πάφου προσφέρθηκε στην εταιρεία που αιτήθηκε την δημιουργία μονάδας επεξεργασίας χρυσού στην Πάφο. Η άδεια θα ισχύει νοουμένου ότι η εταιρεία θα εξασφαλίσει τις αναγκαίες άδειες που απαιτούνται από τη νομοθεσία και θα υποβάλει σχετική περιβαλλοντική μελέτη, πράγμα που έπραξε ήδη.

Αυτό τονίζεται σε απαντητική επιστολή του αρμόδιου Υπουργού Βιομηχανίας προς τον βουλευτή Πάφου της ΕΔΕΚ, Ηλία Μυριάνθους, ο οποίος έθεσε το σχετικό θέμα. Βάσει της υπουργικής επιστολής, η εταιρεία “KRYSANERA LTD” υπέβαλε στο Υπουργείο αίτηση το Νοέμβριο του 2015 για να της εκμισθωθεί χώρος στη Δεύτερη Βιομηχανική Περιοχή Πάφου  στην κοινότητας Αγία Βαρβάρα, με σκοπό την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας χρυσού.  Συγκεκριμένα οι αιτητές θα εισάγουν επεξεργασμένο χρυσό και με διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους θα αφαιρούν ίχνη ασημιού και άλλων συστατικών και θα παράγουν χρυσό με βαθμό καθαρότητας 99.99%.


«Η αίτηση εξετάσθηκε από το Υπουργείο και μετά από τις γραπτές θετικές απόψεις του Δήμου Πάφου, του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας και του ΕΒΕ Πάφου, προσφέρθηκε στην Εταιρεία χώρος στη Δεύτερη Βιομηχανική Περιοχή Πάφου, με τον όρο ότι θα εξασφαλίσει τις αναγκαίες άδειες που απαιτούνται από την ισχύουσα νομοθεσία σε σχέση με τον έλεγχο της Ρύπανσης του Περιβάλλοντος και θα συμμορφωθεί με τις απαιτούμενες πρόνοιες της Νομοθεσίας», τονίζει ο κ. Λακκοτρύπης.

«Επιπρόσθετα, ζητήθηκε από τους αιτητές να υποβάλουν στο Τμήμα Περιβάλλοντος Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον.  Οι αιτητές υπέβαλαν τέτοια μελέτη, η οποία εξετάζεται από την Επιτροπή Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και αναμένεται η γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής».

Ο κ. Λακκοτρύπης επισημαίνει προς τον κ. Μυριάνθους ότι το Υπουργείο τότε και μόνο θα εκμισθώσει το χώρο που προσφέρθηκε στην εταιρεία, όταν θα εξασφαλίσει τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία πολεοδομική άδεια και άδεια οικοδομής, καθώς και οριστική θετική περιβαλλοντική γνωμάτευση.

Πηγή: Φιλελεύυθερος/Ντόρα Χριστοδούλου