Εκδηλώσεις για Πάφος2017 μεταφέρονται σε υπαίθριο χώρο ή αναβάλλονται

Εκδηλώσεις για Πάφος2017 μεταφέρονται σε υπαίθριο χώρο ή αναβάλλονται

Οι επιπτώσεις της καθυστέρησης στην αποπεράτωση και παράδοση κάποιων έργων που εκτελούνται στο κέντρο της Πάφου και τα οποία εντάχθηκαν στο οργανόγραμμα του Οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης καθίστανται ήδη ορατές. Οι πρώτες μεταθέσεις προγραμματισμένων εκδηλώσεων σε έναν από τους χώρους αυτούς είναι γεγονός και ήδη το Πάφος 2017 ανακοίνωσε διαφοροποιήσεις στους σχεδιασμούς.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις συναυλίες τζαζ στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Τζαζ συναντήσεις στην Πάφο», που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μεταφέρονται με ελεύθερη είσοδο στην πλατεία Κένεντι, λόγω της μη έγκαιρης παράδοσης του χώρου στο Χάνι του Ιμπραήμ.


Ο Οργανισμός γνωστοποίησε ότι όσοι έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια για τις εν λόγω συναυλίες θα λάβουν επιστροφή των χρημάτων τους, παρουσιάζοντας τα εισιτήρια που αγόρασαν.

Οι δύο από τις τέσσερις συναυλίες θα δοθούν στην πλατεία Κένεντι το Σάββατο 29 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι και στις 9 το βράδυ αντίστοιχα, και οι άλλες δύο την Κυριακή 30 τρέχοντος, στις 8 και στις 9.30 το βράδυ.

Άλλη μια εκδήλωση του Πάφος 2017 που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Χάνι του Ιμπραήμ αναβλήθηκε, επίσης λόγω της μη παράδοσης του χώρου. Πρόκειται για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Common Ground», το οποίο είναι βασισμένο στο δικοινοτινό έργο «Common Ground», με παιδιά από την Κερύνεια και την Πάφο. Είναι έργο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 και σύμφωνα με τους συντελεστές του έχει ως στόχο να δημιουργήσει έναν οπτικό διάλογο μεταξύ των παιδιών από την τουρκοκυπριακή και την ελληνοκυπριακή κοινότητα, μέσα από εργαστήρια τσιμεντογραφίας. Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, η προβολή μετατίθεται για τις 17 Μαΐου.

Πηγή: Φιλελεύθερος