Εκ νέου σήμερα στο Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου η υπόθεση των αξιογράφων

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αποφάσισε


να μην αναστείλει τις ιδιωτικές ποινικές διώξεις εναντίον των κυρίων Βγενόπουλου και Μπουλούτα, στην πρώτη υπόθεση των αξιογράφων που εκδικάζεται στο δικαστήριο της Πάφου.

Το αίτημα είχαν υποβάλει οι δικηγόροι υπεράσπισης τους την προηγούμενη δικάσιμο.

Σήμερα θα εξεταστεί το θέμα κατά πόσο έγινε έγκαιρη και σωστή επίδοση του κατηγορητηρίου σ’ αυτούς. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πολίτη που έχει προσφύγει στο δικαστήριο Κώστα Μελά, εφόσον το δικαστήριο αποφασίσει ότι σωστά τους επιδόθηκαν τα κατηγορητήρια θα ζητηθεί έκδοσης εντάλματος σύλληψης τους λόγω της μη παράστασης τους στο δικαστήριο.

Για την υπόθεση που αφορά την προσφυγή πολίτη που θεωρεί ότι έχει εξαπατηθεί από την Λαϊκή τράπεζα στο θέμα των αξιογράφων, κατηγορούμενοι είναι πλέον οι Ανδρέας Βγενόπουλος Ευθύμιος Μπουλούτας, Νεοκλής Λυσσάνδρου, Παναγιώτης Κουννής και η Λαϊκή τράπεζα, αφού οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι οι Χρίστος Στυλιανίδης, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Λαϊκής , και η διευθύντρια του υποκαταστήματος της τράπεζας στην Πάφο που έγινε η αγορά των αξιογράφων Κάλια Ευσταθίου αποσύρθηκαν από το κατηγορητήριο της ποινικής υπόθεσης με αριθμό 18567/12.

Υπενθυμίζεται ότι στο κατηγορητήριο της ίδιας υπόθεσης βρισκόταν μέχρι τον Σεπτέμβριο και ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας , Αθανάσιος Ορφανίδης του οποίου η ποινική δίωξη αναστάληκε με απόφαση του τέως Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη.

Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνομωσίας προς καταδολίευση, απάτης δόλου, και ανακριβών δηλώσεων προς το σκοπό απόκτησης χρημάτων.

Οι δικηγόροι των Ανδρέα Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα είχαν ζητήσει στην τελευταία δικάσιμο εκ νέου αναβολή προκειμένου να ολοκληρωθεί η ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Γενική Εισαγγελία για να εξεταστεί το ενδεχόμενο χειρισμού όλων των υποθέσεων αξιόγραφων από κοινού.

Για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους δηλαδή τον Νεοκλή Λυσσάνδρου, Παναγιώτη Κουννή και τη Λαϊκή Τράπεζα η υπόθεση ορίστηκε για τις 11 Φεβρουαρίου του 2014.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/