“Εμείς είχαμε προειδοποιήσει”

“Εμείς είχαμε προειδοποιήσει”

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου) καταγγέλλει ότι για ακόμα μια φορά ξέσπασε πυρκαγιά σε χώρο απόθεσης ελαστικών, αυτήν τη φορά στη χονδρική αγορά της Πάφου. Tο αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν να «πνιγεί» μεγάλο μέρος της πόλης της Πάφου και της Γεροσκήπου από τις αναθυμιάσεις των καιόμενων ελαστικών.

Είναι βέβαια γνωστό ότι από την καύση των ελαστικών παράγονται τοξικές ουσίες. Γι’ αυτό και είναι παράνομο να καίγονται σε ανοικτή καύση τα ελαστικά των αυτοκινήτων.


Σημειώνεται ότι η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου σε επιτόπου επίσκεψη της τον περασμένο μήνα διαπίστωσε ότι η κατάσταση στον περιφραγμένο χώρο της αγοράς, ήταν απαράδεκτη από τα σκουπίδια τα οποία πετάγονται ακόμα και από το Δήμο Πάφου. Υπήρξε καταγγελία στο Δήμο αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ως Οικολόγοι θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να σταματήσει η απρόσκοπτη ρίψη ελαστικών και σκουπιδιών στο χώρο της χονδρικής αγοράς αλλά και να τιμωρούνται αυστηρά οι εμπρηστές γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Καλούμε το Δήμο Πάφου να επιβάλλει την τάξη άμεσα χωρίς άλλη αναβολή.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου