Εξελίξεις με Μαρκίδειο – Πιθανόν να παραδοθεί εντός του 2017…

Εξελίξεις με Μαρκίδειο – Πιθανόν να παραδοθεί εντός του 2017…

Εμφανής είναι πλέον η ανησυχία των αρμοδίων του Δήμου Πάφου για τον χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης του Μαρκιδείου Θεάτρου. Μετά τις πρώτες μεταθέσεις στην παραλαβή του έργου και την θεωρούμενη ως τελική ημερομηνία παραλαβής τον Ιούλιο, πλέον αναγνωρίζεται από όλους ότι η αποπεράτωση του έργου θα γίνει τον Αύγουστο.

Η κατάσταση αυτή πονοκεφαλιάζει τους αρμόδιους, δεδομένου ότι η κύρια αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πάφος 2017 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργίας της πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.


Την ανησυχία του για την κατάσταση εξέφρασε μιλώντας στον «Φ» ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ στον Δήμο Πάφου, Εύρος Λοϊζίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι διατηρεί επιφυλάξεις κατά πόσο θα καταστεί δυνατή η παράδοση του έργου και τον Αύγουστο.

«Αν και οι εναπομείνασες εργασίες δεν είναι πολλές αριθμητικά», είπε χαρακτηριστικά, « εντούτοις αφορούν σε πολύ εξειδικευμένες και δύσκολες εργασίες για να ολοκληρωθούν».

Οι δυσκολίες που δημιουργούν οι καθυστερήσεις, έχουν σημάνει συναγερμό, δεδομένου ότι ακόμη δεν είναι έτοιμος ούτε ο δεύτερος κλειστός πολιτιστικός χώρος της Πάφου, το «Αττικόν». Σε αυτά τα πλαίσια, καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιταχυνθούν στον ανώτερο δυνατό βαθμό οι εργασίες αποπεράτωσης του νέου Μαρκιδείου Θεάτρου Πάφου.

Πηγή: Φιλελεύθερος