Επιβάλλεται η δημιουργία αγκυροβολίου λένε οι τουριστικοί φορείς της Πάφου

Επιβάλλεται η δημιουργία αγκυροβολίου λένε οι τουριστικοί φορείς της Πάφου

Ικανοποίηση διακατέχει τους τουριστικούς φορείς της Πάφου για την άφιξη και δεύτερου κρουαζιερόπλοιου, του “Azamara”, μέσα σε λίγες μέρες, στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου .

Το κρουαζιερόπλοιο που είναι ξένων συμφερόντων, είχε αποπλεύσει από την Ελλάδα, και οι πλείστοι επιβάτες του προέρχονται από την Αυστραλία.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, πέραν των 500 τουριστών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές της Πάφου για λίγες ώρες.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου Φύτος Θρασυβούλου μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως “ο ναυτικός τουρισμός είναι ένα κομμάτι το οποίο πρέπει να στηρίξουμε”.

Είμαστε, συνέχισε, “στο κέντρο της Μεσογείου, μπορούμε να φιλοξενήσουμε όλα τα κρουαζιερόπλοια που διακινούνται στην Μεσόγειο για να τους προσφέρουμε υπηρεσίες και να γνωρίσουν τον τόπο μας”. Υπογράμμισε εξάλλου πως επιβάλλεται να γίνει αγκυροβόλιο στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ο Πρόεδρος του τουριστικού συνδέσμου “Αφροδίτη” Άκης Χατζηκυριάκος υπογράμμισε πως “πάγια πολιτική μας, ως τουριστικός σύνδεσμος, είναι η δημιουργία αγκυροβολίου”.

Κάλεσε τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη να πάρει αποφάσεις για τη δημιουργία αγκυροβολίου που να καλύπτει τις ανάγκες των κρουαζιερόπλοιων που ελλιμενίζονται στην Πάφο.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)