Εργαστήρι δραματοθεραπείας στο «Ίρις» Γεροσκήπου

Εργαστήρι δραματοθεραπείας στο «Ίρις» Γεροσκήπου

Εργαστήρι δραματοθεραπείας για γυναίκες άνω των 18 ετών


εγκαινιάζει το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας και Παιδιού « Ίρις» Γεροσκήπου , στις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η απόκτηση γνώσης του εαυτού έχει τους δικούς της κύκλους και εποχές – δράση και απραξία , αναζήτησης και ξεκούραση δημιουργικότητα και ατροφία , φυγή και επιστροφή. Αυτοί οι κύκλοι, προστίθεται στην ανακοίνωση, ηρεμούν, παρακινούν , διαβεβαιώνουν και δείχνουν το δρόμο για το « σπίτι» όπου αναβιώνεται η ισσοροπία μέσα μας.

Συντονίστρια της ομάδας είναι η δραματοθεραπεύτρια Μαρία Πολυκάρπου η οποία μέσω της ανακοίνωσης αναφέρει πως η δραματοθεραπεία προσφέρει ανάπτυξη αυτογνωσίας, ενίσχυση αυτοπεποίθησης, έκφραση συναισθημάτων , εκτόνωση και δημιουργικότητα.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας και Παιδιού « Ίρις» είναι δημιουργία της σύμπραξης του Δήμου Γεροσκήπου και του Συμβουλευτικού Κοινοτικού Εθελοντισμού ( ΣΚΕ) Γεροσκήπου. Μέσα από το πρόγραμμα του προστίθεται στην ανακοίνωση, επιδιώκει να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης στην οικογένεια, τα παιδιά και τους νέους. Στόχοι του κέντρου είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση ατομικών και οικογενειακών δυσκολιών, μέσω συμβουλευτικών και υποστηρικτών υπηρεσιών, και η άμεση προσέγγιση κοινωνικών προβλημάτων της κοινότητας με σκοπό την πρόληψη και την ολιστική αντιμετώπιση τους.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/