Ερυθρός Σταυρός: Όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο πιο πολύ βοηθούμε

Ερυθρός Σταυρός: Όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο πιο πολύ βοηθούμε

Το μήνυμα ότι όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο πιο πολύ μπορούμε να βοηθήσουμε την κοινωνία, έστειλε, από την Πάφο, η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Χριστίνα Καπαρτή που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Επαρχία Πάφου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της η κ. Καπαρτή μετέβη χθες, όπως είπε, στην Πόλη Χρυσοχούς όπου ιδρύθηκε η επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού της Πόλης Χρυσοχούς με στόχο την έναρξη των δραστηριοτήτων στην περιοχή και την ανταπόκριση των αναγκών του κόσμου άμεσα.


Η κ. Καπαρτή επισκέφτηκε σήμερα και το Δήμο Γεροσκήπου για εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη για την παρέμβαση που έκανε πέρσι με την άφιξη των μεταναστών στην Πόλη Χρυσοχούς, νυχτερινές ώρες.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Καπαρτή είπε στο ΚΥΠΕ πως οι επισκέψεις της θα συνεχιστούν, λέγοντας ότι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις περιοχές που χρειάζονται βοήθεια.

Ο Ερυθρός Σταυρός υπάρχει από το 1950 στην Κύπρο ως παράρτημα του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού ενώ αργότερα έγινε Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός και το 1974 βοήθησε την Κυβέρνηση στην εισβολή, ανέφερε.

Έκτοτε, είπε, ως επικουρικό σώμα της Κυβέρνησης συνεχίζει να την βοηθά στα προγράμματα που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει όσον αφορά ανθρωπιστική βοήθεια.

Πηγή:ΚΥΠΕ