Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στα Γραφεία του Οργανισμού Πάφος 2017

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στα Γραφεία του Οργανισμού Πάφος 2017

Με πολύ εγκωμιαστικά λόγια για αυτό που έχει πετύχει η Πάφος, μιλούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού της ΠΠΕ Πάφος 2017 Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, προσθέτοντας πως η πορεία της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αποτελεί άθλο.

Ο κ. Πατσαλίδης που αύριο αναμένεται στα Γραφεία του Οργανισμού να υποδεχθεί τους Ευρωπαίους αξιωματούχους Dr. Brian Holmes, Director of the European Commission`s Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA), και Karel Bartak, Director of the Creative Europe Program Unit, που πραγματοποιούν επίσκεψη στην Πάφο, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, ανέφερε πως η Πάφος αποτελεί την μικρότερη πόλη στην ιστορία του θεσμού που φέρνει σε πέρας μια επιτυχημένη χρονιά με σπουδαίες εκδηλώσεις και δράσεις σε πολύ λογικά οικονομικά πλαίσια.


Ο πρόεδρος του Οργανισμού της ΠΠΕ Πάφος 2017 σημείωσε ότι πλέον ανοικτά τόσο εκπρόσωποι της Κομισιόν όσο και εκπρόσωποι άλλων πολιτιστικών πρωτευουσών επικαλούνται την Πάφο ως μοντέλο επιτυχημένης διαχείρισης του θεσμού.

Με ένα μικρό προϋπολογισμό, σε σχέση με όσα δαπανούνταν μέχρι τώρα η Πάφος, συνέχισε, παρουσίασε 150 project και περισσότερες από 300 δράσεις με την συμμετοχή άνω των 1500 δημιουργών .

Δημιουργήθηκαν παράλληλα- όπως είπε- τα δίκτυα συνεργασιών πανευρωπαϊκά που έχουν βάλει πλέον την Πάφο στον σύγχρονο πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης.