Ε. Χαραλάμπους: Το Πάφος 2017 ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα από το Μούτταλο στη Χούλου

Ε. Χαραλάμπους: Το Πάφος 2017 ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα από το Μούτταλο στη Χούλου

Με δύο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις συνεχίζει το χειμερινό πρόγραμμα του, το Πάφος 2017, σύμφωνα με την Έρικα Χαραλάμπους Λειτουργό Κοινωνικής Συμμετοχής και Ανάπτυξης του Πάφος 2017.

Στόχος του Οργανισμού ανέφερε η κ. Χαραλάμπους είναι να ενώνει ηπείρους και να γεφυρώνει πολιτισμούς με σύγχρονους «Ταξιδιώτες του Κόσμου» σε ένα ταξίδι μέσα από το πρόγραμμα «Ζωντανή Ιστορία» του Ανοιχτού Εργοστασίου Πολιτισμού.


Πρόσθεσε επίσης, πως αυτή την εβδομάδα ο Οργανισμός διοργανώνει δύο εκδηλώσεις ταξιδεύοντας από τη Δύση στην Ανατολή στον χώρο της έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής στην τουρκοκυπριακή συνοικία Μουττάλου, αλλά και στο «Δρόμο του Νερού» της Χούλου σε μια ιστορική περιδιάβαση μέσα από αφηγήσεις και παραδόσεις που σχετίζονται με την Μεσαιωνική αρχιτεκτονική του τόπου μας.

Συγκεκριμένα συνέχισε, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στο Σωματείο Προμηθέας, στην πλατεία Μούτταλου στις 20:00 το Πάφος 2017 διοργανώνει μουσική εκδήλωση με την συμμετοχή των « Ταξιδιωτών του Κόσμου» Γιάννη Κουτή (ούτι) και Νικόλα Τρύφωνος(κοντραμπάσο) σε μια συνάντηση ήχων και μελωδιών.

Οι δύο σπουδαίοι μουσικοί – όπως είπε – θα σμίξουν μουσικές και θα ερμηνεύσουν πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και γνωστά παραδοσιακά ακούσματα.

Εξάλλου το πρωί του Σαββάτου στις 11:00 στην Κάτω Βρύση στη Χούλου το πρόγραμμα «Ζωντανή Ιστορία» του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού του Πάφος 2017 συνεχίζει, είπε η κ. Χαραλάμπους, την παραγωγή διαλόγου ανάμεσα στις δύο κοινότητες εξετάζοντας με διάφορους τρόπους και δράσεις θέματα που επηρεάζουν την Κυπριακή κοινωνία.

Το πρόγραμμα «Ζωντανή Ιστορία» αναδεικνύει πρόσθεσε, τέτοια ζητήματα μέσω βιωματικών καταγραφών, αφηγήσεων αλλά και μέσα από την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τις παραδόσεις του τόπου μας. Το Σάββατο συνέχισε, η περιήγηση θα γίνει στην Κάτω Βρύση στη Χούλου με θέμα στο « Δρόμο του νερού στη Χούλου», σε συνεργασία με την κοινοτική αρχή της Χούλου.

Η Κάτω Βρύση κατέληξε , αποτελεί , μια σημαντική ιστορική, αρχιτεκτονική και υδραυλική κατασκευή του μεσαίωνα και ο δρόμος του νερού είναι μια περιήγηση στα εγγύτερα αξιοθέατα του χωριού Χούλου και ταυτόχρονα μια αναδρομή της μεσαιωνικής αλλά και πρόσφατης ιστορίας του τόπου μας.