Η ενεργειακή ασφάλεια θα πετύχει μέσα από συνεργασίες και με άλλα κράτη

Σημαντική δουλειά επιτελείται στο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας,


δήλωσε από την Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο οποίος παρέστη στον επίσημο εορτασμό του Αρχάγγελου Μιχαήλ προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Νομίζω, είπε, πως γίνεται «μια σημαντική δουλειά και δημιουργούμε μια ομπρέλα ενεργειακής ασφάλειας γιατί η ενέργεια και ο φυσικός μας πλούτος είναι το μέλλον αυτού του  τόπου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η ενεργειακή ασφάλεια θα επιτύχει μέσα από συνεργασίες και με άλλα κράτη τα οποία έχουν και δικά τους συμφέροντα στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Αναφορικά με τα όπλα που παραχωρούνται στους εφέδρους με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό με αφορμή και το τραγικό περιστατικό της Λεμεσού, ανέφερε ότι στην τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου έχει συζητηθεί μια σημαντική πρόταση και λαμβάνονται πλέον μέτρα για να αποφεύγονται ανάλογα δυσάρεστα περιστατικά.

Το Υπουργείο Άμυνας συνεργάζεται στενά με πολλές άλλες υπηρεσίες ώστε να υπάρχει μια ενημέρωση για προβληματικές, όπως ανέφερε, περιπτώσεις, όπου θα μπορεί η Ε.Φ. και η αστυνομία να παρέμβουν έγκαιρα και προληπτικά για να προλαμβάνονται δυσάρεστες εξελίξεις.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι τα όπλα από την εφεδρεία δεν μπορούν να αφαιρεθούν, αφού αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βελτιωθεί το υφιστάμενο σύστημα.

Πρόσθεσε επίσης, πως εκεί που θα πρέπει να επικεντρωθούμε είναι στο να βελτιώσουμε το σύστημα όπως είναι σήμερα.

Αναφερόμενος στη διαφορά με την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων για την παράδοση αριθμού οχημάτων για την Ε.Φ., ο κ. Φωτίου περιορίστηκε να πει ότι το θέμα τυγχάνει χειρισμού από τη Νομική Υπηρεσία και ευχήθηκε να υπάρξει σύντομα μια εξέλιξη που να ικανοποιεί και τις δυο πλευρές.