Η ΟΕΛΜΕΚ να επιδείξει υπευθυνότητα στο θέμα των κομίστρων

Η ΟΕΛΜΕΚ να επιδείξει υπευθυνότητα στο θέμα των κομίστρων

Την αντίθεση του με την διαμαρτυρία των μαθητών σε σχέση με το αίτημα τους


για δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία, εκφράζει με γραπτή του ανακοίνωση ο Οργανωτικός της Κίνησης Καθηγητών “Αλλαγή” στην Πάφο Γιώργος Παπαλλάς.

Ο κ. Παπαλλάς εκφράζει ωστόσο και τη δυσαρέσκεια της Κίνησης Καθηγητών Αλλαγή στη Πάφο, γιατί η ΟΕΛΜΕΚ στηρίζει τους μαθητές την στιγμή που η θέση της θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνη, αναφέρει.

Ο κ. Παπαλλάς μέσω της ανακοίνωσης του κάλεσε τους αρμόδιους φορείς στη Λευκωσία να εξετάσουν  ποιοί μαθητές δικαιούνται δωρεάν διακίνησης με τα λεωφορεία λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες τους και ποιοί όχι.

Η μη καταβολή κομίστρων παρατήρησε από όλους γενικά τους μαθητές αποτελεί πρόκληση  για το φορολογούμενο πολίτη , λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η πατρίδα μας.

Ο Οργανωτικός της Κίνησης Καθηγητών “Αλλαγή” στην Πάφο πρόσθεσε ακόμη πως τα εκπαιδευτήρια της Πάφου έχουν αγκαλιάσει όλους τους μαθητές που χρήζουν οικονομικής στήριξης με διάφορους τρόπους και καθημερινά.

Σε σχέση με την χθεσινή αποχή των μαθητών από τα μαθήματα τους ο κ Παπαλάς ανέφερε πως οι μαθητές θα μπορούσαν κάλλιστα να διαμαρτυρηθούν στο διήμερο του Εκπαιδευτικού που τα εκπαιδευτήρια ήταν κλειστά ώστε να μην χαθούν ώρες διδασκαλίας.  

Κάλεσε παράλληλα την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, «να είναι πιο σοβαρή σε τέτοιου είδους ζητήματα, και όχι να αφήνει εκτεθειμένους τους εκπαιδευτικούς είτε σε περιπτώσεις στάσεων εργασίας ή απεργίας για θέματα που με διάλογο μπορούν να επιλυθούν, αλλά και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να  αφήσουν την εκπαίδευση και να ασχοληθούν με τα συντεχνιακά τους θέματα».

Πρόσθεσε τέλος, πως το θέμα της επιβολής ή όχι κομίστρων δεν θα πρέπει να τύχει  πολιτικοποίησης σε καμιά περίπτωση, αφού όπως έχει αποδειχθεί αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση του κράτους από το Δεκέμβριο του 2012 και κάθε πολιτική εκμετάλλευση  εξυπηρετεί απλά κομματικές πελατειακές σκοπιμότητες και όχι τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και των μαθητών.