Η παραμυθένια όπερα «Ρουσάλκα» σε ζωντανή μετάδοση στην Πάφο

Η παραμυθένια όπερα «Ρουσάλκα» σε ζωντανή μετάδοση στην Πάφο

Το πρόγραμμα The MET: Live in HD παρουσιάζει σε ζωντανή μετάδοση και στην Κύπρο, από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, την παραμυθένια όπερα του Αντονίν Ντβόρακ «Ρουσάλκα».

Η μετάδοση θα γίνει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 7.55μ.μ.


Η μετάδοση στη Λεμεσό φιλοξενείται από το Θέατρο Ριάλτο, ενώ στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και την Πάφο από τους κινηματογράφους Κ Cineplex.

Η διάσημη Λετονή σοπράνο Κριστίνε Οπολάις ερμηνεύει τις πρώτες της παραστάσεις στη Met στο ρόλο που της εξασφάλισε παγκόσμια φήμη: την τραγική Νύμφη του Νερού, Ρουσάλκα. Ο διακεκριμένος Βρετανός αρχιμουσικός σερ Μαρκ Έλντερ διευθύνει ένα νέο ανέβασμα της παραμυθένιας όπερας του Ντβόρακ, που σκηνοθετεί ηΜέρι Ζίμερμαν, με πρωταγωνιστές τον Αμερικανό τενόρο Μπράντον Γιοβάνοβιτς στο ρόλο του Πρίγκιπα που κλέβει την καρδιά της Ρουσάλκα, τη Σουηδή σοπράνο Καταρίνα Νταλάιμαν στο ρόλο της αντιζήλου της, της Ξένης Πριγκίπισσας, τον Αμερικανό βαρύτονο Έρικ Όουενς σαν το Πνεύμα των Νερών, τον πατέρα της Ρουσάλκα και την Αμερικανίδα μετζο σοπράνο Τζέιμι Μπάρτον στο ρόλο της διπρόσωπης μάγισσας Γιεζιμπάμπα.

Συντελεστές

  • Διευθυντής ορχήστρας: Sir Mark Elder
  • Σκηνοθεσία: Mary Zimmerman
  • Σκηνικά: Daniel Ostling
  • Κουστούμια: Mara Blumenfeld
  • Φωτισμοί: T.J. Gerckens
  • Χορογραφίες: Austin McCormick

Με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους, Διάρκεια: 220′

Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο, 77777745
Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφος: K Cineplex, 77778383