Θέση αντιδημάρχου Πάφου για τον προϋπολογισμό του 2014 στο Δ. Πάφου

Μόνο με την αύξηση της παραγωγικότητας, με αυστηρότερο έλεγχο και επιμόρφωση των υπαλλήλων,


με την αυτοσυγκράτηση, και αυστηρή ιεράρχηση προτεραιοτήτων θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε , αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο αντιδήμαρχος Πάφου Μάκης Ρουσής με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου για τον προϋπολογισμό του 2014.

Στη δική μου αντίληψη, συνεχίζει ο κ Ρουσής, αυτοσυγκράτηση «σημαίνει χρηστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση, αυστηρό περιορισμό των περιττών δαπανών και στοχευμένη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων».

Πρόσθεσε ωστόσο, πως η αυτοσυγκράτηση από μόνη της δεν αρκεί για να απαμβλύνει την κατάσταση, και πως για να υπάρξει μια σωστή -και προπάντων αποτελεσματική- κατανομή των διαθέσιμων πόρων χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και ιεράρχηση προτεραιοτήτων δηλαδή – όπως είπε, «με άλλα λόγια, χρειάζεται να ξέρεις τι δίνεις, που το δίνεις και γιατί το δίνεις».

Ο αντιδήμαρχος Πάφου , όπως προστίθεται στην ανακοίνωση , αναφέρει πως με βάση το σκεπτικό του, ο Προϋπολογισμός του Δήμου Πάφου για το 2014 πρέπει να εστιάζει και να αντανακλά σε τέσσερις βασικές προτεραιότητες, που αυτές είναι :η ανάπτυξη του τουρισμού , η βελτίωση της καθαριότητας, η ανάδειξη του περιβάλλοντος, η αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της πόλης μας, και η κοινωνική πολιτική.

Επεσήμανε επίσης πως « στη σημερινή δύσκολη εποχή, ο τουρισμός αποτελεί την μόνη σταθερή αξία για την τοπική οικονομία μας και τη μοναδική ελπίδα για απάμβλυνση των τραγικών κοινωνικών συνεπειών που προκάλεσε η παρούσα κρίση» προσθέτοντας πως «ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την διαμόρφωση μιας ανθρώπινης και ελκυστικής πόλης».

Είναι για αυτό κατέληξε, που η ανάπτυξη του τουρισμού της Πάφου, μέσω της βελτίωσης της καθαριότητας, της ανάδειξης του περιβάλλοντος και της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης μας, πρέπει να αποτελέσει τον βασικό και πρώτιστο στόχο μας για την επόμενη χρονιά.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/