Ιεροκήπειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο: «Η νέα Αλεξάνδρεια του Ελληνισμού»

Ιεροκήπειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο: «Η νέα Αλεξάνδρεια του Ελληνισμού»

Η τρίτη διάλεξη του 13ου Χρόνου του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο» και πρώτη του νέου έτους, φιλοξενεί τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη. Η διάλεξή του, υπό τον τίτλο «Η νέα Αλεξάνδρεια του Ελληνισμού», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7.00μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου.

Στη διάλεξή του, ο Πρύτανης θα παρουσιάσει πτυχές από την ιστορία της Αλεξάνδρειας, αναδεικνύοντας τα στοιχεία του κοσμοπολιτισμού, της εξωστρέφειας, της επιστημονικής και πολιτιστικής άνθησης και της πνευματικής προοδευτικότητας, τα οποία αποτελούν θεμελιώδεις καταστατικές αρχές του Πανεπιστήμιο Κύπρου και που είναι τα εχέγγυα για τη δημιουργία μιας νέας Κύπρου, μιας νέας Αλεξάνδρειας.


Πριν την έναρξη της διάλεξης, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεροσκήπου.

Οι διαλέξεις του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» είναι ανοικτές για το κοινό και μεταδίδονται ζωντανά από το Ράδιο Πάφος 93.7 και ηχογραφημένες από το Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice 95.2. Με το τέλος των εισηγήσεων το κοινό, αλλά και το ακροατήριο του Ράδιο Πάφος, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση που ακολουθεί.

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα «Πολίτης», UCY Voice 95,2
Πληροφορίες: 22894305/ 26960857