Καθυστερούν οι προσφορές για νέα μονάδα αφαλάτωσης

Καθυστερούν οι προσφορές για νέα μονάδα αφαλάτωσης

Το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται να είναι δύσκολο για τους Παφίτες αν δεν βρέξει τον φετινό χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι του 2019 το πρόβλημα της λειψυδρίας θα είναι τόσο ανησυχητικό που μόνο με περικοπές νερού θα καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση κατά τους θερινούς μήνες.

Και αυτό γιατί η μέχρι σήμερα πολιτική του κράτους για πλήρη απεξάρτηση από τη βροχόπτωση, ισχύει για όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, πλην της επαρχίας Πάφου για την οποία δεν υπάρχει μόνιμη μονάδα αφαλάτωσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», λόγω «τεχνικών δυσκολιών» οι προσφορές για τη νέα μονάδα αφαλάτωσης στην Πάφο που αναμένονταν να βγουν εντός των ημερών καθυστερούν, παρά το γεγονός ότι το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων έχει ολοκληρώσει τους σχετικούς όρους και είναι έτοιμο για την προκήρυξη μόλις πάρει το πράσινο φως.

Η καθυστέρηση που έχει προκύψει λόγω εμπλοκής στο όλο ζήτημα αναμένεται να επηρεάσει την όλη διαδικασία και εκεί που αναμενόταν αρχές του 2018 να υπάρξει εργολάβος για κατασκευή της μονάδας στην Πάφο, εν τούτοις εκτιμάται ότι τότε θα είναι σε θέση οι υπηρεσίες να προχωρήσουν με την προκήρυξη προσφορών.

Εάν δεν δοθούν άμεσες λύσεις το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης θα ξεπεράσει τους έξι μήνες, κάτι που σημαίνει ότι η μονάδα θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2019 και επομένως εάν παραστεί ανάγκη το καλοκαίρι του 2019, η πολιτεία θα αδυνατεί να υδροδοτήσει την επαρχία.

Πηγή: Φιλελεύθερος