Καμία ανοχή στους δημόσιους λειτουργούς που παρεμβάλουν εμπόδια

Καμία ανοχή στους δημόσιους λειτουργούς που παρεμβάλουν εμπόδια

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης


προς «εκείνους» τους δημόσιους λειτουργούς, που παρεμβάλουν εμπόδια , και που αποτελούν – όπως είπε-, την εξαίρεση , ότι δεν μπορεί , ούτε θα δεχτεί εάν και εφόσον συνεχίσουν να συμπεριφέρονται κατά τον ίδιο τρόπο.

Ο κ Αναστασιάδης σε αναφορές του εκτός κειμένου , στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης για τα 50χρονα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου ανέφερε πως « ο τόπος έχει ανάγκη όλων, όλοι πρέπει να συστρατευτούν και να συμβάλουν στην κοινή πολιτική που θέλουν να πετύχουν».

Εξάλλου ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε πως το ΕΒΕ έθεσε σφραγίδα ανεξίτηλη για την δημιουργία σημαντικών έργων υποδομής στην Πάφο, που τερμάτισαν μια μεγάλη – όπως είπε- περίοδο απομόνωσης της Επαρχίας και δρομολόγησαν την είσοδο της σε μια πορεία ανάπτυξης και αναβάθμισης της οικονομικής δραστηριότητας.

Σήμερα, πρόσθεσε ο κ Ομήρου, που η Πάφος περνά δύσκολες ώρες , εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Κύπρος, το ΕΒΕ καλείται και πάλι να πρωταγωνιστήσει στην δρομολόγηση έργων και την υιοθέτηση πολιτικών που θα θέσουν τα θεμέλια για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την πρόοδο και την ευημερία του λαού της Πάφου .

Σε χαιρετισμό του εξάλλου, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης ανέφερε πως για μισό αιώνα το Επιμελητήριο εργάζεται σκληρά για την προώθηση και προβολή της Πάφου. Για 50 χρόνια συνέχισε, « συνεισφέρει στο να καταστεί η Πάφος ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός επενδύοντας σημαντικά στην ανάδειξη και αξιοποίηση των φυσικών ομορφιών της πόλης και επαρχίας της Πάφου» .

Ο κ Πηλείδης σημείωσε επίσης πως δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι η πλειοψηφία των ξένων αγοραστών παραθεριστικής κατοικίας επιλέγουν την Πάφο ως χώρα μόνιμης διαμονής.

Μιλώντας ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Λεπτός ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του στην εκδήλωση, δηλώνοντας πως αυτή αποδεικνύει την στήριξη του στον επιμελητηριακό θεσμό και γενικότερα στο ΕΒΕ Πάφου.

Σήμερα, πρόσθεσε ο κ Λεπτός, « τιμούμε τους πρωτεργάτες της επαρχίας μας , που σε καιρούς δύσκολους με δική τους πρωτοβουλία και δικό τους ρίσκο , άνοιξαν νέους δρόμους και έβαλαν τα θεμέλια νέων προοπτικών για όλους μας».

Η ήδη θετική ανταπόκριση συνέχισε του προέδρου της Δημοκρατίας, και της κυβέρνησης γενικότερα, η λήψη μέτρων και η παροχή κινήτρων σε διάφορους τομείς, συμβάλουν αποφασιστικά στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας .

Ο διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Κενδέας Ζαμπυρίνης στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε πως με την συμπλήρωση φέτος των 50 χρόνων από την ίδρυση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου , το ΕΒΕ Πάφου διοργάνωσε την εκδήλωση για να τιμηθεί , η διαχρονική, αναπτυξιακή και δημιουργική πορεία και δραστηριότητα του Επιμελητηρίου.

Ο κ Ζαμπυρίνης αναφέρθηκε και στην έκδοση αναμνηστικού Λευκώματος για την 50χρονη αναπτυξιακή πορεία και καταξίωση του Επιμελητηρίου Πάφου, το οποίο παρουσιάστηκε στην αρχή της εκδήλωσης .

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, για τη διαχρονική προσφορά του στην δημόσια ζωή και τις άοκνες προσπάθειες του για ανάκαμψη της Κυπριακής οικονομίας, το ΚΕΒΕ για τη μεγάλη συνεισφορά του στα επιχειρηματικά δρώμενα , την ανάπτυξη και την Επιμελητηριακή καταξίωση, καθώς και προσωπικότητες της Πάφου που συνέβαλαν στην καταξίωση του επιμελητηριακού θεσμού και στην οικονομική ανάπτυξη της Πάφου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/