Κατάσχεση τσιγάρων και καπνού από τα κατεχόμενα

Κατάσχεση τσιγάρων και καπνού από τα κατεχόμενα

Το απόγευμα της 30ης Αυγούστου 2017, μέλη της Αστυνομίας Πάφου και Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, ερεύνησαν, στη βάση δικαστικού εντάλματος έρευνας, οικία στην Επαρχία Πάφου στην οποία διαμένει γυναίκα, Βουλγαρικής καταγωγής μόνιμη κάτοικος Πάφου.

Από την έρευνα που έγινε, εντοπίστηκε στην εν λόγω οικία, ποσότητα 109 συσκευασιών των 200 τεμαχίων τσιγάρα με διάφορες μάρκες, (COOPER, PRESTIGE, PALACE, M & M και DUBAO) καθώς επίσης και 7,750 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας OLD HOLBORN.


Από τις προκαταρτικές έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι τα καπνικά προϊόντα που εντοπίστηκαν προέρχονται από τα κατεχόμενα.

Ως εκ τούτου, η εν λόγω γυναίκα συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα και η ποσότητα των καπνικών προϊόντων που εντοπίστηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 5.438,00, κατασχέθηκε από τις Τελωνειακές Αρχές.

Ακολούθως η συλληφθείσα εξέφρασε τη πρόθεση της για εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Διευθυντή Τμήματος Τελωνείων με την καταβολή χρηματικής πληρωμής ύψους € 8.880,00.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.

Τα καπνικά προϊόντα εγκαταλείφτηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ