Κατέθεσε ο Σ. Σοφοκλέους στην υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη

Στο Κακουργιοδικείο Πάφου παρουσιάστηκαν σήμερα εκ νέου οι δύο αστυνομικοί για την υπόθεση ξυλοδαρμού του πολίτη από αστυνομικούς στα αστυνομικά κρατητήρια Πόλης Χρυσοχούς.

Η σημερινή δικάσιμος συνεχίστηκε με την κατάθεση του ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο οποίος κλήθηκε και εξέτασε τον παραπονούμενο πολίτη και καταχώρησε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ιατροδικαστική έκθεση η οποία δεν αναγνώστηκε.


Ακολούθως ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α. Χατζηκύρου υπέδειξε στον ιατροδικαστή δέσμη φωτογραφιών στις οποίες αποτυπώθηκαν οι τραυματισμοί του παραπονούμενου σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου περί τίνος επρόκειτο, όπως μεταξύ άλλων εκδορές στην οπίσθια επιφάνεια του αριστερού αυτιού, εκχυμώσεις, υπόσταγμα δεξιού ματιού, δραστική εκχύμωση άνω και κάτω βλεφάρων, θλαστική εκχύμωση αριστερού αντιβραχίωνα, εκδορές στη δεξιά ωμοχώρα, κάταγμα δεξιού αντίχειρα, εκχυμώσεις στην δεξιά θωρακική χώρα, θλαστική εκχύμωση στη δεξιά ζυγωματική χώρα, εκδορά στην άρθρωση καθώς και εκδορές στην έσω επιφάνεια της αριστερής αγκωνιαίας χώρας.

Η κατηγορούσα Αρχή ακολούθως κάλεσε τον μάρτυρα να διευκρινίσει ποια είναι η διαφορά της εκχύμωσης από την εκδορά, με τον ιατροδικαστή να απαντά πως η εκχύμωση αφορά την έκκριση αίματος από τα αγγεία ενώ η εκδορά την απόσπαση της επιδερμίδας όταν αυτή πληγεί.

Στο δικαστήριο προβλήθηκε εκ νέου το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς.

Ο ιατροδικαστής κλήθηκε να προσδιορίσει τη διάφορα στο περπάτημα του παραπονούμενου πριν και μετά τον ξυλοδαρμό του από τους δυο κατηγορούμενους αστυνομικούς, με τον Σοφοκλή Σοφοκλέους να δηλώνει ότι είναι φανερό ότι ο παραπονούμενος δυσκολευόταν να περπατήσει λόγω των κτυπημάτων που είχε δεχθεί από τους δύο κατηγορούμενους και όχι από τους αστυνομικούς του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς στους οποίους ανέσυρε μαχαίρι.

Στην αντεξέτασή του, ο συνήγορος υπεράσπισης δικηγόρος Γιώργος Γεωργίου ισχυρίστηκε ότι τα τραύματα του παραπονούμενου προήλθαν από την πάλη από τους αστυνομικούς που τους είχε μαχαιρώσει.

Ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε στην αντεξέτασή του πως δεν είδε χτυπήματα στα πόδια αλλά πως όλα τα χτυπήματα είναι από τη μέση και πάνω. Μπορεί ωστόσο, ισχυρίστηκε, το χτύπημα στο πόδι του παραπονούμενου να προκλήθηκε όταν ο ίδιος χτύπησε την πόρτα με το δεξί του πόδι.

Ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε στην αντεξέτασή του ότι το ρόπαλο των κατηγορουμένων μπορεί να προκάλεσε το πρήξιμο στο δεξιό μηρό.

Το δικαστήριο όρισε την υπόθεση εκ νέου για τις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στις 11:00 το πρωί όπου αναμένεται να ακουστούν οι αγορεύσεις των δύο πλευρών μετά και το χρόνο που ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Διέταξε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι είναι παρόντες με τους ίδιους όρους.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)