Με παιδικό πανηγύρι οι δρόμοι της Αγοράς του Κτήματος , σήμερα

Η προσπάθεια αναζωογόνησης του «παζαριού» της Πάφου


συνεχίζεται και αυτό το Σάββατο με το παιδικό πανηγύρι το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Κέντρο της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ και Πάφου Χρυσάνθου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορικής και Βιομηχανικής Ανάπτυξης του Δήμου Πάφου Νίκο Κόννικος ανέφερε στο ΚΥΠΕ , ερωτηθείς σχετικά, πως οι δρόμοι της αγοράς του Κτήματος θα φιλοξενήσουν τον Νικολάκη που θα μαγειρέψει στη Λεωφόρο Μακαρίου και Πάφου Χρυσάνθου , ρέσι, λουκουμάδες σιουσιούκο και άλλα παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά.

Σύμφωνα με τον κύριο Κόννικο οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν εκτός από τα παραδοσιακά εδέσματα, εικαστικά και μουσικά δρώμενα, έκθεση φωτογραφίας, λειτουργία παραδοσιακής ταβέρνας και καφενείων και εργαστήρια χειροτεχνίας.

Στόχος μας , συνέχισε ο κύριος Κόννικος είναι να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο εμπορικό κέντρο της πόλης για να αναβιώσει και πάλι η παράδοσή μας.

Καινοτομία θα αποτελέσει- όπως είπε- , ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορικής και Βιομηχανικής Ανάπτυξης του Δήμου Πάφου η παρουσία ενός αστυνομικού αλλά και ενός πυροσβέστη οι οποίοι θα ξεναγήσουν τα παιδάκια με την χρήση ενός περιπολικού και ενός πυροσβεστικού οχήματος.

Στο «παζάρι» θα τοποθετηθούν φουσκωτά ενώ παλιάτσοι, ξυλοπόδαροι και χορευτές ,    θα διασκεδάζουν τους παρευρισκόμενους.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Πάφου, το γραφείο του Κυπριακού Οργανισμού  Πάφου, η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου αλλά και οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο κόσμος της Πάφου φαίνεται να αγκάλιασε με μεγάλη θέρμη τις εκδηλώσεις, που διοργανώνεται εδώ και κάποια Σάββατα στο « παζάρι» της Πάφου .

Το παρών τους δίνουν και οι τουρίστες που βρίσκονται στην Πάφο αυτή την περίοδο οι οποίοι εκφράζουν ικανοποίηση από την κατασκευή παραδοσιακών προϊόντων στο παραδοσιακό – εμπορικό κέντρο της Πάφου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/