Με τρεις μάρτυρες κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα η υπόθεση Aristo

Με τρεις μάρτυρες κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα η υπόθεση Aristo

Συνεχίστηκε σήμερα η υπόθεση για το διαχωρισμό των οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί Πάφου, της Εταιρείας Aristo Developers, με την παρουσίαση άλλων τριών μαρτύρων, των Χάρη Κασιουλή, εκτελεστικό μηχανικό του Τμήματος Ανάπτυξης Υδάτων, Γεώργιο Ι. Χριστοδούλου, υδρολόγο του Τμήματος Ανάπτυξης Υδάτων και Γιαννούλα Δημητρίου, πρώην υπάλληλο της Εταιρείας.

Ο πρώτος μάρτυρας, Χάρης Κασιουλής, κατά την κυρίως εξέτασή του από το Νίνο Κέκκο, αντιπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, αφού υιοθέτησε τις γραπτές του καταθέσεις τις κατέθεσε ως τεκμήρια και στη συνέχεια κατέθεσε αριθμό τεκμηρίων.


Επίσης, ο κ. Νίνος Κέκκος υπέβαλε διάφορες ερωτήσεις στο μάρτυρα αναφορικά με τα καθήκοντά του και το ιστορικό της υπόθεσης, δηλαδή τις διαβουλεύσεις μεταξύ του Τμήματός του και του Δήμου Πάφου.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι ο ρόλος του Τμήματος αποσκοπεί στην προστασία της απρόσκοπτης ροής των όμβριων υδάτων και προστασίας εφαπτόμενων τεμαχίων.

Εν συνεχεία ο μάρτυρας, αντεξετάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, ποινικολόγο Γιώργο Παπαϊωάννου.

Ο εν λόγω μάρτυρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Εταιρεία έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις απόψεις και υποδείξεις του Τμήματος Υδάτων, δηλαδή με την κατασκευή συρματοκιβωτίων κατά μήκος του αργακίου.

Επίσης, ο μάρτυρας συμφώνησε ότι η εταιρεία αρχικά αντέδρασε στην απόφαση του ΤΑΥ για την κατασκευή των εν λόγω συρματοκιβωτίων λόγω του ότι ο Νόμος πάνω στον οποίο βασίστηκε η απόφαση της κατασκευής των συρματοκιβωτίων, τέθηκε σε ισχύ μετά την ημερομηνία έκδοσης της Πολεοδομικής Άδειας για το διαχωρισμό.

Τέλος,ο εν λόγω μάρτυρας συμφώνησε με σχετική υποβολή, ότι η εν λόγω κατασκευή ήταν δαπανηρή και η εταιρεία επωμίστηκε το κόστος αυτό.

Αντεξεταζόμενος από το συνήγορο υπεράσπισης του τέως Δημοτικού Μηχανικού, ο μάρτυρας συμφώνησε ότι τα όμβρια ύδατα που έρεαν στο εν λόγω αργάκι δημιουργούσαν προβλήματα πλημμυρών στην Πάφο και ότι με τον τρόπο που ενήργησε ο Δημοτικός Μηχανικός αλλά και η κατασκευή των συρματοκιβωτίων συνέβαλαν στην επίλυση του εν λόγω προβλήματος.

Ο επόμενος μάρτυρας, Γεώργιος Ι. Χριστοδούλου, υιοθέτησε τις γραπτές του καταθέσεις και απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του κ. Κέκκου.

Ο μάρτυρας αντεξετάστηκε αρχικά από το συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου.

Ανέφερε ότι ο αριθμός των οικοπέδων δεν επηρεάζει τους όρους και τις απόψεις του ΤΑΥ για το διαχωρισμό. Περαιτέρω, σε σχετική απάντησή του ανέφερε ότι οι απόψεις του Τμήματός του, οι οποίες τηρήθηκαν από την εταιρεία ήταν μια ευκαιρία για το Τμήμα του να κατασκευαστεί ένα σύστημα που διαφυλάσσει την Πάφο από τον κίνδυνο πλημμυρών.

Τέλος, ο κ. Κέκκος παρουσίασε ως επόμενη μάρτυρα, τη Γιαννούλα Δημητρίου, η οποία υιοθέτησε και ανάγνωσε την κατάθεσή της και παρέμεινε τυχόν αντεξέταση της για την επόμενη δικάσιμο, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο πρωί η ώρα 9:00.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)