Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Στο ψυχιατρείο στην Αθαλάσσας νοσηλεύεται ο 24χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στην χθεσινή υπόθεση απόπειρας φόνου σε βάρος 30χρονου από το Νεπάλ που σημειώθηκε στο χωριό Στατό – Άγιο Φώτιο.

Ο 24χρονος εξετάστηκε χθες από ψυχίατρο της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ακολούθως απεφάνθη πως ο νεαρός χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρικό ίδρυμα.


Το θύμα 30χρονος από το Νεπάλ ο οποίος ήρθε στη Κύπρο για να εργαστεί διακομίσθηκε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση του είναι σοβαρή και από τα τραύματα που φέρεται να του έφερε ο 24χρονος έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Το επεισόδιο σημειώθηκε χθες στις 9.40  το πρωί όταν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παναγιάς ειδοποιήθηκαν ότι  περαστικοί εντόπισαν στη πλατεία του χωριού Στατός – Άγιος Φώτιος  τον 30χρονο να βρίσκεται αναίσθητος στο έδαφος, βαριά κτυπημένος . 

Σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται να προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ του 30χρονου και άλλου προσώπου  το οποίο μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία άλλων προσώπων που βρίσκονταν στην πλατεία, τράπηκε σε φυγή. 

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
 
Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 24χρονου κάτοικου της επαρχίας Πάφου, ο οποίος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση.

Σημειώνεται πως ο νεαρός κατά τη διάρκεια του επεισοδίου σύμφωνα με μαρτυρία, δεν φορούσε ρούχα ούτε υποδήματα.

Ο 24χρονος μετά τη σύλληψη του μεταφέρθηκε στο ΓΝ Πάφου και εξετάστηκε από  ιατροδικαστή κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας  ο οποίος απεφάνθη πως ο νεαρός  έφερε κάποια τραύματα τα οποία δεν ήταν από το καυγά.

Συγκεκριμένα έφερε εγκαύματα στα πόδια του αφού όπως διεφάνη από τις εξετάσεις της Αστυνομίας μετά το επεισόδιο τράπηκε σε φυγή χωρίς να φέρει  υποδήματα.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)