Μπαλάκι του πινγκ-πονγκ έχει καταντήσει η Μαρίνα της Πάφου

Μπαλάκι του πινγκ-πονγκ έχει καταντήσει η Μαρίνα της Πάφου

Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στο θέμα της μαρίνας της Πάφου. Αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων απέρριψε ως εκπρόθεσμη την υποβολή των επιπρόσθετων οικονομικών δεδομένων που ζήτησε από την προτιμητέα κοινοπραξία «Ποσειδών» και ήδη σήμερα έχει δοθεί εντολή στον επιλαχόντα προσφοροδότη, που είναι η εταιρεία Pafilia, να προσκομίσει ενώπιον της τα αναγκαία δικαιολογητικά για την ανάληψη της διαδικασίας υλοποίησης του έργου.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τη νομική γνωμάτευση που δόθηκε από πλευράς Γενικής Εισαγγελίας προς τη Διαχειριστική Επιτροπή, που είχε απευθυνθεί προκειμένου να διαφανεί αν τα οικονομικά δεδομένα που υπέβαλε η κοινοπραξία πληρούσαν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού ή όχι. Η γνωμάτευση ουσιαστικά υποδείκνυε ότι η απόφαση ήταν θέμα της Διαχειριστικής Επιτροπής, αφού αφορούσε στο διαδικαστικό σκέλος του διαγωνισμού και όχι στο νομοθετικό πλαίσιο εντός του οποίου αυτός διεξήχθη.


Μετά την εξέλιξη αυτή, θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα προκειμένου η εταιρεία που πλέον έλαβε την εντολή να υποβάλει τα αναγκαία δικαιολογητικά και αυτά να τύχουν ελέγχου.

Πηγές του «Φ» μας τόνισαν επίσης σήμερα ότι είναι πια ορατό το ενδεχόμενο περαιτέρω εμπλοκής της διαδικασίας δημιουργίας της μαρίνας της Πάφου, αφού όπως υποστήριξαν η προτιμητέα κοινοπραξία έχει βάσει των εξελίξεων αυτών το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη. Το γεγονός αυτό καθιστά βέβαιη την πολύμηνη διακοπή στην προώθηση των όποιων διεργασιών για τη μαρίνα, πράγμα που επί της ουσίας θα ανοίξει ένα νέο κύκλο δικαστικών διεργασιών που θα σημάνει, πρακτικά, την παραπομπή του έργου στις ελληνικές καλένδες.