Νίκος Χριστοδουλίδης:  Εφικτός στόχος  η λύση,  αν η Τουρκική πλευρά είναι αποφασισμένη όσο είμαστε εμείς

Νίκος Χριστοδουλίδης: Εφικτός στόχος η λύση, αν η Τουρκική πλευρά είναι αποφασισμένη όσο είμαστε εμείς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη,


θεωρούν ότι το Κυπριακό ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη εθνική πρόκληση, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης στο μνημόσυνο των Πεσόντων της Κοινότητας της Έμπας στην Εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα στην Έμπα, προσθέτοντας πως η λύση αποτελεί εφικτό στόχο αν η  Τουρκική πλευρά είναι αποφασισμένη όσο είμαστε εμείς, και αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όπως είπε.

Παράλληλα πρόσθεσε , με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται για να μπορέσει να εξέλθει ο τόπος από τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει με ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα και τόλμη να εργάζεται για την επίτευξη λύσης του εθνικού μας προβλήματος που αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα  για την πατρίδα και το λαό της

Μετά από μακρές, κοπιαστικές και επίμονες προσπάθειες συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης , έχουμε πετύχει να εμπλέξουμε τους Τουρκοκύπριους  συνομιλητές μας, αλλά και για πρώτη φορά την ίδια την κατοχική Τουρκία, σε μια διαδικασία η οποία στόχο έχει την επανένωση της πατρίδας μας.

Έχουμε πετύχει να μπούμε – όπως είπε- « σε μια καθαρή διαδικασία, χωρίς περιοριστικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία, διεκδικώντας λύση που να βασίζεται και να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες και να διασφαλίζει το κοινό μέλλον σε μια Ενωμένη Κύπρο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πετύχαμε σημείωσε « όπως οι αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές σε ολόκληρη την επικράτεια της Δημοκρατίας. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να εργαστούμε μέσα από μια διαδικασία ουσίας που είναι ικανή να δώσει αποτέλεσμα».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ακόμη πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι η επανένωση της πατρίδας μας ,προσθέτοντας πως αυτό που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση είναι όπως η επανένωση στηριχτεί από το λαό, να αντέξει στις δοκιμασίες, να διαμορφώσει ευκαιρίες ανάπτυξης και ευημερίας, να διασφαλίσει τις ευρωπαϊκές αρχές και κανόνες, να εξασφαλίσει σταθερότητα στην Κύπρο και την περιοχή και να επιτρέψει συμμαχίες και συνθήκες συνδημιουργίας για όλους, για το καλό όλων.

Έχουμε ευθύνη είπε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια ενωμένη, ελεύθερη, δημοκρατική και ευημερούσα Κύπρο σημειώνοντας πως αυτό το χρέος προς την πατρίδα, προς τους τιμώμενους σήμερα ήρωες μας, δεν μπορούμε να το αφήσουμε ανεξόφλητο.

Αυτό είναι το χρέος μας κατέληξε , αλλά και το καλύτερο μνημόσυνο στους ήρωες της Έμπας και σε όλους όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων της Κύπρου και της πατρίδας.