Ξεχωριστή μορφή ήταν ο Εθνάρχης Μακάριος, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Ξεχωριστή μορφή ήταν ο Εθνάρχης Μακάριος, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τον Μακάριο χαρισματική φύση, ξεχωριστή μορφή και απαστράπτουσα προσωπικότητα.

Μιλώντας στο μνημόσυνο που διοργάνωσε στην Ιερά Μονή Χρυσορογιατίσης το ιστορικό πολιτιστικό κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ` Παναγιάς με την ευκαιρία της ημέρας των ονομαστηρίων του Εθνάρχη Μακαρίου, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι γνώρισε τον Μακάριο μέσα από τις διηγήσεις του αείμνηστου πατέρα του, που υπήρξε από τους στενότερους συνεργάτες του Μακαρίου.


Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έκανε ιδιαίτερη αναφορά, από την πολυδιάστατη προσωπικότητα του Μακαρίου, στην ανθρώπινη του πτυχή.

Συνδύαζε, ανέφερε, “ιδιότητες που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ασυνδύαστες ή και αντιφατικές αλλά κατάφερνε την ίδια ώρα να ήταν μεγαλοπρεπής και απλός, ευέλικτος αλλά και ασυμβίβαστος, περήφανος αλλά και ταπεινός”.

Συνδύαζε, συνέχισε, την ψυχρή λογική με τη θέρμη μιας ανταρτικής ψυχής όπως έγραψε και ο ερευνητής Παύλος Τζερμιάς. Σχεδόν 38 χρόνια από το θάνατό του, ο Μακάριος εξακολουθεί να αποτελεί, είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, σημείο αναφοράς και νοσταλγίας, σημειώνοντας ότι με το μέτρο του Μακαρίου κρίνει όλους η ιστορία.

Μετά το μνημόσυνο, του οποίου προέστη ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ακολούθησε η καθιερωμένη πορεία από τη Μονή Χρυσορογιάτισσης προς την κοινότητα Παναγιάς και το άγαλμα του Εθνάρχη όπου τελέσθηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης ενώ παρέστη επίσης ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.