Οικολόγοι: Το πράσινο λιγοστεύει επικίνδυνα στην Πάφο

Οικολόγοι: Το πράσινο λιγοστεύει επικίνδυνα στην Πάφο

Η μη πρόσληψη από τον Δήμο Πάφου γεωπόνου για την πλήρωση της σχετικής θέσης στο οργανόγραμμα του Δήμου, θεωρείται από το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ως η βασική αιτία για την συνεχιζόμενη εξαφάνιση του πρασίνου από την πόλη της Πάφου. Ανακοίνωση των οικολόγων επιρρίπτει ευθύνες και στο Τμήμα Δασών, υποστηρίζοντας ότι σε καθημερινή βάση ανέχονται την αποψίλωση του πρασίνου, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ίδιων των πολιτών της Πάφου.

Μας λυπεί ιδιαίτερα η ευκολία με την οποία το Τμήμα Δασών δίνει άδεια για την αποκοπή προστατευόμενων δένδρων, τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι η το Κίνημα διερεύνησε πολλές καταγγελίες που έγιναν και διαπίστωσε ότι τις περισσότερες φορές οι δημότες έχουν απόλυτο δίκιο. «Σε πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάφου, αξιωματούχοι του Κινήματος ζήτησαν να πληροφορηθούν αν ο Δήμος εργοδοτεί γεωπόνο και η απάντηση ήταν αρνητική», αναφέρεται στην ανακοίνωση. « Είναι αδιανόητο σε μια πόλη των 50.000 κατοίκων, όπου ο Δήμος διαχειρίζεται δεκάδες πάρκα, να μην υπάρχει καταρτισμένο άτομο που να παίρνει υπεύθυνες αποφάσεις για τη διαχείριση του πρασίνου.


Πρέπει να επισημάνουμε και να θυμίσουμε στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η διαχείριση των δημόσιων πάρκων πρέπει να γίνεται από εγκεκριμένο γεωπόνο βάσει του περί γεωπόνων νόμου του 1987. Πιστεύουμε ότι η πρόσληψη γεωπόνου, θα λύσει το πρόβλημα που βιώνει η πόλη τους τελευταίους μήνες. Διερωτόμαστε γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συναινεί για να λυθεί αυτό το θέμα».

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών καταλήγει επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Πάφου, και το Τμήμα Δασών θα πρέπει να λάβουν τα μηνύματα και τις καταγγελίες των δημοτών για μια πράσινη πόλη και την ποιότητα ζωής που δικαιούται ο καθένας.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου