Οι απόψεις ενός 27χρονου για τις επερχόμενες εκλογές

Οι απόψεις ενός 27χρονου για τις επερχόμενες εκλογές

Σήμερα το πρωί μας περίμενε μια έκπληξη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Νεαρός φίλος της σελίδας, μας έστειλε μια επιστολή ή μάλλον ένα κείμενο στο οποίο αναλύει τους προβληματισμούς του και τα ερωτήματά του όσον αφορά του 2 υποψηφίους για τις Δημαρχειακές εκλογές στην Πάφο.

Σας το παραθέτουμε αυτούσιο. Τελικά η νεολαία μας έχει και θέσεις αλλά και άποψη!


Ποτέ μου δεν φανταζόμουν ότι, θα έδινα τόση σημασία σε εκλογές.. Από τα εφηβικά μου χρόνια, άνηκα στους επαναστάτες που δεν θέλουν να βλέπουν και να ακούνε «πολιτικούς», που θέλουνε αλλαγές, που πάνε πάντα κόντρα στο κατεστημένο, που, που που…..

Μέχρι που γνώρισα τον κύριο Φαίδωνος.. Όταν ένας νέος 27 ετών, «φρέσκο-επαναπατρισμένος» βλέπει έναν νέο πολιτικό, ή δημόσιο αν θέλετε πρόσωπο να «ξεσκεπάζει» -και καλά- σκάνδαλα και θέλει να πατάξει την διαφθορά, εντυπωσιάζεται!

Ομολογώ πως ναι υποστήριξα όσο μπορούσα τον κ. Φαίδωνος, ερχόμενος πολλές φορές σε ρήξη με άτομα από το οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον γιατί πίστευα ότι θα καταφέρει να φέρει την αλλαγή στην Πάφο μας που πήγαινε από το κακό προς τι χειρότερο.. Να όμως που έκανα λάθος..

Είμαστε μόλις ένα μήνα πριν την επίσημη ανακήρυξη της Πάφου ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, και η Πάφος θυμίζει ένα πεδίο μάχης, ένα τεράστιο ατημέλητο εργοτάξιο.. Και όλα αυτά για τον εγωισμό ενός και μόνον ατόμου που δεν ακούει και προχωράει ακάθεκτος.. Σίγουρα δεν είμαι σε θέση να κρίνω γιατί δεν είμαι ούτε μηχανικός , ούτε αρχιτέκτονας το πως έπρεπε να προχωράνε τα έργα..

Είμαι όμως ένας νέος Παφίτης που αναρωτιέται όπως και πολλοί άλλοι συνομήλικοί του και μη, γιατί τόση κακομεταχείριση, γιατί τόση ανευθυνότητα, γιατί μόνο στην Πάφο πάντα να συμβαίνουνε αυτά??! Γιατί κύριε Δήμαρχε δεν ακούς κανένα, γιατί αφήνεις επιχειρήσεις κλειστές ένα ολόκληρο χρόνο σχεδόν .. γιατί??

Ας δεχθώ το γεγονός ότι όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό της Πόλης μας. Θα δεχθώ επίσης ότι τα έργα θα πρέπει να τελειώσουν σε μικρό σχετικά διάστημα, καθώς έχουν χρονοδιαγράμματα. Αυτό όμως που δεν ανέχομαι κ. Φαίδωνος είναι ο τρόπος σας!

Αλήθεια αγαπάτε καθόλου την Πάφο μας? Αν την αγαπάτε γιατί δεν μας ακούτε? Πιστεύετε δηλαδή πως ό,τι πάθουμε μας αξίζει, αλήθεια προσπαθώ να καταλάβω με ποιο τρόπο σκέφτεστε.. Θέλετε όντως το καλό της πόλης μας? Με όλο το σεβασμό, αλλά μάλλον το μόνο που σκέφτεστε είναι το εγώ σας και η ικανοποίηση του..

Και λυπούμαι πολύ που έφθασα στο σημείο να το παραδεχθώ. Δεν είμαστε όλοι κλέφτες, και εσείς σίγουρα δεν είστε ο αστυνομικός μας. Είστε, ή μάλλον θέλετε να είστε ο δήμαρχος μας, η ενωμένη φωνή μας, αυτό κανονικά έπρεπε να αντιπροσωπεύετε.. εσείς αντιπροσωπεύετε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό. Κύριε Φαίδωνος, η Πάφος ΔΕΝ αλλάζει με ετσιθελισμούς, ούτε με εκφοβισμούς. Η Πάφος αλλάζει με συμβιβασμούς, διάλογους και κατανόηση, κάτι τελικά που εσείς δεν αντιπροσωπεύετε. Έργα δεν γίνονται, ούτε η Πάφος αλλάζει. Η Πάφος έχει βουλιάξει και σίγουρα εσείς δεν μπορείτε να την σώσετε.

Δεν θα πω ότι μετανιώνω που σας ψήφισα, γιατί όντως ανυπομονούσα να δω τις προθέσεις και τις βλέψεις που λέγατε ότι θα μας φέρνατε. Απογοητεύτηκα όμως γιατί κατάλαβα ότι δεν αγαπάτε την Πόλη σας και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα σας υποστηρίξω.

Θα υποστηρίξω τον ανθυποψήφιό σας κ. Χρυσόμηλο, και ξέρετε γιατί? Γιατί ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ για την πόλη μας. Αν με ρωτούσατε δυο χρόνια πριν αν θα ψήφιζα ένα υποψήφιο που υποστηρίζεται από 4 κόμματα, θα σας έλεγα πως δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση. Να όμως που και πάλι έκανα λάθος. Στις δημοτικές εκλογές βλέπετε, υποστηρίζουμε ανθρώπους, ιδανικά και αξίες, όχι κόμματα. Το γνωρίζετε και εσείς αυτό. Το γνωρίζετε και εσείς αυτό. Ο κ. Χρυσόμηλος (τον οποίο εγώ δεν γνωρίζω σε προσωπικό επίπεδο ) αγαπάει την Πάφο μας και είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Σέβεται τους συμπολίτες του και από πάντα θυμάμαι βοηθούσε με κάθε τρόπο σε διάφορους φορείς της πόλης. Δεν θυμάμαι να άκουσα ποτέ κακιά κουβέντα γι’ αυτόν από κάποιον.

Είπα στη αρχή ότι ποτέ μου δεν φανταζόμουν ότι θα δώσω τόση πολλή σημασία σε εκλογές..

Αυτός ο διχασμός όλο αυτό το διάστημα δεν αφήνει κανένα ανεπηρέαστο.. Αυτόν τον διχασμό τον ξεκινήσετε εσείς κ. Φαίδωνος. Που ξανακούστηκε να κατηγορώ τον «μάλλον» ανθυποψήφιο μου πριν καν εξαγγείλει. Που είναι η ανωτερότητα σας? Που είναι ο σεβασμός προς τον ανθυποψήφιο? Γιατί τόση έχθρα αυτούς τους μήνες?

Κ. Φαίδωνος λυπάμαι πολύ ξανά… Αλλά δεν μπορείτε να λέγεστε Δήμαρχος αν δεν αγαπάτε και σέβεστε την πόλη σας και τους κατοίκους της..

Καλή σας συνέχεια.