Οι «Μύθοι της Γαλάτειας» αναβιώνουν στην Πάφο

Οι «Μύθοι της Γαλάτειας» αναβιώνουν στην Πάφο

Βασισμένη στον ιδρυτικό για την ιστορία της Πάφου μύθο της Γαλάτειας είναι η παραγωγή της Dancecyprus Company, που παρουσιάζεται σε Πάφο και Λεμεσό, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Με τη συμμετοχή από 20 χορευτών και 27 μουσικών από Κύπρο, Γερμανία και Ιταλία, η παραγωγή με τίτλο «Μύθοι της Γαλάτειας» παρουσιάζει ένα νεοκλασικό μπαλέτο, σε χορογραφία του Davide Bombana και μουσική του παγκοσμίου εμβέλειας Εσθονού συνθέτη Άρβο Παρτ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Άλκη Μπαλτά ο οποίος επιστρέφει στην Κύπρο πέντε μήνες μετά την παραίτησή του από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.


  • Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 – Πλατεία Κάστρου Πάφος
  • Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 – Πλατεία Κάστρου Πάφος
  • Κυριακή 16 Ιουλίου 2107 – Θέατρο Ριάλτο Λεμεσός

Έναρξη παραστάσεων: 20:30, Πληροφορίες: 99 549478

Ο μύθος της Γαλάτειας, ιδρυτικός για την ιστορία της Πάφου, αποτελεί ένα κεντρικό μοτίβο του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού. Δίνοντας πνοή στο άγαλμα, η θεά Αφροδίτη ανταποκρίνεται στις παρακλήσεις του γλύπτη Πυγμαλίωνα, που έχει ερωτευτεί το δημιούργημά του, και του επιτρέπει να σμίξει με την ενσάρκωση του , με αποτέλεσμα να γεννηθεί ο Πάφος, το όνομα του οποίου φέρει η πόλη της Πάφου.

Στην παραγωγή συμμετέχουν οι χορευτές από Κύπρο και Ιταλία: Βίκη Κάλλα, Αλεξία Κουτζής, Μέλανη Λάμπρου, Αναστασία Πασχάλη, Φούλη Στυλιανίδου, Ράνια Χαραλαμπίδου, Τζόσεφ Κάλντο, Λούκα Τσέζα, Αρτάν Ντιρμίσι, Ρομπέρτο Ντόβερι, Φραντσέσκο Μόρο, Νίκολα Σιμονέτι και οι Dancecyprus Juniors.

Mε τη συμμετοχή κλιμακίου 25 μουσικών από τη δικοινοτική Ορχήστρα Δωματίου Κύπρου και τον Φίλιπ Κένκε (επικεφαλής περκασιονίστα) από τη Συμφωνική Ορχήστρα Staatsoper Hannover.

Παρουσιάζονται τα έργα του Άρβο Παρτ: «Sindone», «Sarah was 90 years old», «Festina Lente», «Lennart», «Alina», «Lamentate», «Summa», «Fratres», «Homage to Benjamin Britten και «Mein Weg».