Οι Τάφοι των Βασιλέων δημιουργεί εντάσεις

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση και από αναβολή σε αναβολή  βαίνουν τα έργα στην κεντρική παραλιακή λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων, καταγγέλλουν καταστηματάρχες.

Εν μέσω θερινής περιόδου η πλέον τουριστική λεωφόρος μοιάζει με ένα μεγάλο εργοτάξιο με ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό σε σχέση με την διακίνηση τροχοφόρων και πεζών.


Ο  συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί πολλά ξενοδοχεία και κέντρα αναψυχής.

Καταστηματάρχες και ξενοδόχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο ΚΥΠΕ χαρακτηρίζοντας την κατάσταση απαράδεκτη.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, οι εργασίες που διεξάγονται στο οδικό δίκτυο που συνδέει την Πάφο με τον Κόλπο των Κοραλλίων, στη λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων προκαλούν σωρεία προβλημάτων.

Η οχληρία αλλά και η επικινδυνότητα είναι μερικά από τα προβλήματα που επισημαίνουν.

Ο Ανδρέας Στασής ιδιοκτήτης ξενοδοχειακού καταλύματος στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων εξέφρασε στο ΚΥΠΕ τα παράπονα του  αφού – όπως είπε- οι εργασίες στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν ξεκινήσει από πέρσι εν μέσω μάλιστα θερινής περιόδου που η τουριστική κίνηση σφύζει από ζωή.

Ο κ. Στασής έθεσε μάλιστα και θέμα ασφάλειας της διάβασης των πεζών επισκεπτών αφού ενδεικτικά ανέφερε πως για να διασταυρώσει ένα τουρίστας την λεωφόρο με την οικογένεια του μπορεί να χρειαστεί και δέκα λεπτά. Επεσήμανε επίσης πως επιβάλλονται βελτιωτικά έργα.

Τόσο οι καταστηματάρχες όσο και ξενοδόχοι σημείωσαν στο ΚΥΠΕ πως έχουν προβεί σε πολλά διαβήματα με επιστολές τους τόσο στο Τμήμα Δημοσίων Έργων όσο και στο Υπουργείο Μεταφορών , ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα ενώ σημείωσαν επίσης πως καθημερινά γίνονται δέκτες παραπόνων από τουρίστες.

Επεσήμαναν επίσης πως το οδικό δίκτυο όπως έχει σήμερα χωρίς να ληφθούν βελτιωτικά έργα, δεν συνάδει με το προφίλ και την εικόνα που αρμόζει σε μια πόλη που έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)