Οκτώ τελικά υποψήφιοι για τη δημαρχία Πάφου

Οκτώ τελικά υποψήφιοι για τη δημαρχία Πάφου

Παρά τα πρωτοφανή σκάνδαλα και τις συνεπαγόμενες δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος Δήμαρχος μετά την εκλογική διαδικασία της 11ης Ιανουαρίου, ο Δήμος Πάφου εξακολουθεί να αποτελεί τοπική αρχή με ιδιαίτερη ζήτηση. Αυτό καταδεικνύουν οι οκτώ συνολικά υποψηφιότητες που κατατέθηκαν σήμερα, ένας αριθμός που αποτελεί παγκύπριο ρεκόρ στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων δημοτικών αρχών στην ιστορία της Δημοκρατίας.

Στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, υποψηφιότητα υπέβαλαν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χρυσάνθου, ο ανεξάρτητος Βαγγέλης Μαυρονικόλας, ο Άριστος Βασιλειάδης που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ , ο δημοτικός σύμβουλος Φαίδωνας Φαίδωνος που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ο Ανδρέας Μασουρας που στηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων η ανεξάρτητη Σόφη Χαμπιαουρίδη ,ο ανεξάρτητος Χρύσανθος Χρυσάνθου και ο Δώρος Παφίτης,που στηρίζεται από την Συμμαχία Πολιτών.


Ο Έφορος Εκλογής, Έπαρχος Πάφου Γιαννάκης Μαλουριδης, δήλωσε ότι έχουν ελεγχθεί τα έγγραφα των υποψηφίων και είναι σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας. Ετοιμάζεται ήδη η γνωστοποίηση με τα ονόματα των υποψηφίων με τους προτείνοντες και υποστηρίζοντες ,είπε, η οποία και θα αναρτηθεί για 24 ώρες για υποβολή τυχόν ενστάσεων. Ο κ.Μαλουριδης είπε ότι θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των υποψηφίων μετά την διαδικασία αυτή, οπότε επίσημα θα ανακηρυχθούν ως υποψήφιοι και θα ετοιμασθούν τα ψηφοδέλτια. Τόνισε επίσης ότι δεν δημιουργούνται πρακτικά προβλήματα από τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων αν και παραδέχτηκε ότι αποτελεί αριθμό ρεκόρ ο αριθμός τους.

Αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των εκλογών εμφανίστηκαν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Πάφου. Ο Ανδρέας Χρυσανθου δήλωσε ότι πάνω από τα κόμματα είναι η Πάφος και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την πρόταση του.

Ο Βαγγέλης Μαυρονικόλας δήλωσε ότι ο τρόπος που λειτούργησαν τα κόμματα στην Πάφο ευθύνεται για την μεγάλη λεηλασία όπως την χαρακτήρισε, καλώντας τους πολίτες να πράξουν το σωστό για να στηθούν σωστά οι θεσμοί και η πόλη.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Άριστος Βασιλειάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθει ομαλά. Κάλεσε τους πολίτες να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και να εκλέξουν τον επόμενο δήμαρχο αφού αξιολογήσουν σωστά τους υποψηφίους.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί με εντιμότητα και αποφασιστικότητα έτσι ώστε η Πάφος να γυρίσει σελίδα και να καταστεί παράδειγμα προς μίμηση και η ατμομηχανή της Κυπριακής οικονομίας.

Ο υποψήφιος Ανδρέας Μασούρας χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές της 11ης Ιανουαρίου κατά τις οποίες οι δημότες της Πάφου θα πρέπει να στείλουν είπε ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής κατά του κατεστημένου.

Ο ηθοποιός Χρύσανθος Χρυσάνθου σημείωσε ότι οι κομματικές υποψηφιότητες και συμμαχίες και η αλόγιστη και ανεξέλεγκτη κοματοκρατία δοκιμάστηκε και απέτυχε. Η σωτηρία της Πάφου θα πρέπει να είναι συλλογική και η δική του υποψηφιότητα αποτελεί τον συναινετικό κρίκο.

Ο Δώρος Παφιτης από την πλευρά του ανέφερε ότι οι πολίτες της Πάφου έχουν ένα ξεκάθαρο δίλλημα ενώπιων τους. Η θα επιλέξουν είπε να ανοίξουν ξανά την πόρτα του δημαρχείου σε όσους εξευτέλισαν την πόλη ή θα δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα επιλέγοντας τον Παφιτη, όπως είπε, που δεν χειραγωγείται από κανένα κόμμα που θα φέρει την κάθαρση και το όραμα για την Πάφο.

Η Σόφη Χαμπιαουρίδη ανέφερε ότι είναι η ώρα του απλού πολίτη.

Πηγή: Φιλελεύθερος