Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση «Βιομηχανικός Σχεδιασμός και Καινοτομία»

Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση «Βιομηχανικός Σχεδιασμός και Καινοτομία»

Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση «Βιομηχανικός Σχεδιασμός και Καινοτομία» που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το διακεκριμένο Κύπριο αρχιτέκτονα και Βιομηχανικό Σχεδιαστή Νικόλα Νικολάου.

Στην έκθεση, η όποια φιλοξενείται από χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου παρουσιάζονται τρισδιάστατα μοντέλα καινοτόμων προϊόντων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών των Τεχνικών Σχολών παγκύπρια.


Χαιρετίζοντας τη διοργάνωση ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Αγγελος Οδυσσέως σημείωσε ότι η έκθεση αποτελεί μια πρωτοπόρα και καινοτόμα προσπάθεια, που αναδεικνύει τις δυνατότητες και δεξιότητες που μπορούν να αναπτύξουν τα παιδιά με την κατάλληλη καθοδήγηση και συνεργασία.

Τέτοιες πρωτοποριακές εκθέσεις, ανέφερε, στόχο έχουν να προβάλουν τη σημασία της καινοτομίας και δημιουργικής δράσης στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση της Κύπρου, καθώς αυτοί οι τομείς έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τρόπους και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της σημερινής δύσκολης οικονομικής κατάστασης, που μπορεί να εξελιχθεί και σε μοχλό οικονομικής ανάπτυξης στον τόπο.

Αναμφισβήτητα, συνέχισε, ο σύγχρονος κόσμος της παγκοσμιοποίησης και οι σημερινές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν παγκόσμια και ιδιαίτερα στη χώρα μας απαιτούν τη στροφή σε νέους τομείς, έτσι ώστε να επιτευχθεί ισοζυγισμένη οικονομική ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς ανέφερε πως στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε η Τεχνική Εκπαίδευση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην απασχόληση και στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος ανεργίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ειδικά η δική μας περιοχή.

Εξάλλου, ο κ. Οδυσσέως χαιρέτισε τη λειτουργία από την επόμενη σχολική περίοδο Γεωπονικής Σχολής στο Λύκειο και Τεχνική Σχολή Πόλης Χρυσοχούς, παράλληλα με τις υφιστάμενες Σχολές.

“Θεωρώ απόλυτα σωστή την εξέλιξη αυτή, καθώς η περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς λόγω της εύφορης γης, της επάρκειας υδάτινων πόρων και του εξαιρετικού κλίματος που διαθέτει, δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της γεωργικής παραγωγής, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς νέους να ασχοληθούν παράλληλα από τυχόν άλλες ασχολίες τους και με τη γεωργία”, δήλωσε.

Η εξέλιξη αυτή, κατέληξε, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του πρασίνου και του φυσικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας παράλληλα και στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, που στην ακριτική περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, είναι ακόμα μεγαλύτερο.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)