Ο μεγάλος κίνδυνος που βρίσκεται μπροστά μας είναι να κουραστεί ο λαός μας , είπε ο Ν. Παπαδόπουλος

Ο μεγάλος κίνδυνος που βρίσκεται μπροστά μας είναι να κουραστεί ο λαός μας , είπε ο Ν. Παπαδόπουλος

Διδάγματα ορθής πορείας , χρέους και καθήκοντος αναβλύζουν και αναπέμπονται από τους τάφους,


οι οποίοι περικλείουν τα σώματα πεσόντων πολεμιστών ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος προσθέτοντας ωστόσο πως ο μεγάλος κίνδυνος που βρίσκεται μπροστά μας, είναι να κουραστεί ο λαός μας.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας μετά το πέρας του εθνικού μνημοσύνου του ήρωα Χριστόδουλου Μαζαράκη στην Εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα στην Μεσόγη ανέφερε πως σαράντα χρόνια μετά η Κύπρος εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά στον ίδιο κίνδυνο, μπροστά στις ίδιες απειλές προσθέτοντας πως ο πόλεμος μπορεί να ξεμάκρυνε, αλλά καραδοκεί πάντα, αφού η μισή Κύπρος βανδαλοκρατείται και η άλλη μισή απειλείται ασύστολα.

Πράγματι είπε , διανύσαμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσα στην αβεβαιότητα για το μέλλον και ίσως χρειαστεί να διανύσουμε κι’ άλλο ακόμα, σημειώνοντας πως δεν έχουμε άλλη επιλογή αφού είτε παραδινόμαστε είτε αντιστεκόμαστε.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε επίσης πως οι δυνατοί της γης, τα μεγάλα πάθη και τα πάγια συμφέροντα δεν έχουν αποσυρθεί μετά την Κυπριακή τραγωδία, μετά τις θυσίες τόσων και τόσων παλικαριών. Αλλά, αν έχουμε επίγνωση και ομόνοια και επιδείξουμε σωφροσύνη και πατριωτισμό, δεν θα αφήσουμε τους ιδιοτελείς και τους άρπαγες να πάρουν τη γη μας, όπου δεν έχει κρικέλια για να την κουβαλήσουν, είπε χαρακτηριστικά.

Τον δρόμο μας τον έδειξε ο Χριστόδουλος Μαζαράκης είπε ο κ. Παπαδόπουλος ότι δηλαδή αντιστεκόμαστε, δεν παραδινόμαστε, διεκδικούμε, δεν υποτασσόμαστε και θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές της Ιστορίας μας και όχι θεατές της τραγωδίας μας.

Γιατί συνέχισε , είναι αδιάφορο πόσο αποθαρρυντικό είναι το σήμερα πόσο σκοτεινό από μαύρα σύννεφα, από τον τρόμο και την φτώχεια, αφού συνέχισε υπάρχει πάντα το αύριο, που υπόσχεται καλύτερα πράγματα.

«Δεν μπορεί ο ελληνισμός να απιστήσει στην Ιστορία του. Η Ιστορία μας, μας υποβαστάζει. Προχωρεί με τα βήματα που χάραξε ο Χριστόδουλος Μαζαράκης και οι άλλοι ήρωες μας. Προχωρεί με τα δικά τους βήματα. Αν δεν μπερδευτούμε στο δρόμο, θα φτάσουμε στο αίσιο τέρμα και θα τα καταφέρουμε» είπε ο κ. Παπαδόπουλος .

Αναφερόμενος στον ήρωα Χριστόδουλο Μαζαράκη ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ   είπε πως αποτελεί για τον ίδιο τιμή και προνόμιο που ως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, εκφωνεί λόγο επιμνημόσυνο για τον ήρωα της Κυπριακής τραγωδίας Χριστόδουλο Μαζαράκη, που πότισε με το άλικο αίμα του τα ελληνικά χώματα της Κύπρου, χώματα που πέρασαν στην Ιστορία ως χώροι υπέρτατης θυσίας και ανθρώπινης καταξίωσης, χώροι μεγαλείου, δόξας και θρύλου.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η απόδοση τιμών σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, σαν τον Χριστόδουλο Μαζαράκη, για την προάσπιση των ιδανικών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, αποτελεί οφειλόμενο χρέος και ελάχιστη ανταπόδοση της προσφοράς τους προς την πατρίδα, κατέληξε