Ο Φακοντής καλεί τους δημάρχους Πάφου να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα που εξήγγειλε το Υ. Εργασίας

Ο Φακοντής καλεί τους δημάρχους Πάφου να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα που εξήγγειλε το Υ. Εργασίας

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εργασίας, βουλευτής Πάφου του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής


, κάλεσε τους δημάρχους της Πάφου να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα που εξάγγειλε το Υπουργείο Εργασίας για την τοποθέτηση ανέργων νέων πτυχιούχων για απόκτηση εργασιακής πείρας.

Με επιστολή του προς τους δημάρχους Πάφου, Γεροσκήπου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς ο Ανδρέας Φακοντής σημειώνει ότι το μέτρο αυτό στοχεύει στην τοποθέτηση χιλίων ανέργων νέων πτυχιούχων σε οργανισμούς ιδιωτικού, δημοσίου και ημικρατικού τομέα, αλλά και σε Δήμους.

Για το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. , θα δαπανήσει κονδύλι ύψους 4 εκ. ευρώ και θα προσφέρει εβδομαδιαίο επίδομα κατάρτισης ύψους 125 ευρώ σε κάθε άνεργο νέο πτυχιούχο.

Οι Δήμοι , συνεχίζει ο κ Φακοντής , θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία αυτή και να προχωρήσουν στην πρόσληψη μηχανικών , αρχιτεκτόνων και άλλων σχετικών ειδικοτήτων με βάση το εν λόγο σχέδιο. Με τις προσλήψεις αυτές οι Δήμοι δεν επιβαρύνονται με οποιοδήποτε κόστος, σημειώνει, ενώ συμβάλουν στην αύξηση της απασχόλησης και προσφέρουν σε εκατοντάδες άνεργους νέους επιστήμονες την ευκαιρία απόκτησης εργασιακής πείρας.

Παράλληλα οι Δήμοι, αποκτούν για τη συγκεκριμένη περίοδο επαρκές προσωπικό για το σχεδιασμό των πόλεων τους. Σε πολλούς Δήμους εκκρεμεί ο σχεδιασμός πολλών έργων, αλλά υπάρχουν και οι Δήμοι που θα μπορούσαν να επωφεληθούν του μέτρου αυτού για σχεδιασμό νέων έργων με χρονικό ορίζονταν το 2050, καταλήγει ο κ Φακοντής.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/