Πάφος FC: Άμυνα από… γρανίτη

Πάφος FC: Άμυνα από… γρανίτη

Άμυνα που πάρα πολύ δύσκολα παραβιάζεται δείχνουν να έχουν δημιουργήσει φέτος στην Πάφος FC.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιωάννου συμπλήρωσε την περασμένη Κυριακή (16/10), στην εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της ΠΑΕΕΚ, τέσσερα παιχνίδια χωρίς να δεχθεί τέρμα, έχοντας σε αυτά τον πολύπειρο Θεοδόση Ιωσήφ κάτω από τα δοκάρια.


Μάλιστα, έχοντας διανύσει πέντε αγωνιστικές, η Πάφος έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, με μόλις ένα γκολ παθητικό, αυτό που δέχθηκε στην πρεμιέρα όταν νίκησε τον Οθέλλο στο Παφιακό με 2-1, δείχνοντας ότι φτιάχνουν άμυνα από… γρανίτη.

Η άμυνα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μιας ομάδας, καθώς αν δεν δεχθεί γκολ έχει εξασφαλισμένο πρώτα ότι δεν θα χάσει και κατά δεύτερο της δίνεται η δυνατότητα να πάρει τη νίκη, αξιοποιώντας ακόμη και μόνο μια ευκαιρία που θα της δοθεί στην επίθεση.

Είναι και αξιοσημείωτο ότι στην Πάφο παίρνουν τα θετικά αποτελέσματα χωρίς να θυσιάζουν το θέαμα, όπως μπορεί να κάνουν άλλες ομάδες που επιλέγουν να αμύνονται μαζικά, προκειμένου να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου και να πάρουν με αυτό τον τρόπο ένα καλό σκορ.

Η ομάδα της Πάφου, αν και προσέχουν τα νώτα τους με τη σωστή ανασταλτική λειτουργία για να μην δεχθούν το λεγόμενο εύκολο γκολ, δεν αφήνουν στη μοίρα της την επίθεση, καθώς δημιουργούν και πολλές ευκαιρίες.

Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια που έδωσαν μέχρι τώρα έχουν πετύχει οκτώ τέρματα, ενώ θα μπορούσαν να έχουν και καλύτερο επιθετικό απολογισμό, αν δεν υπήρχε σε ορισμένες περιπτώσεις η αστοχία, αλλά και η ατυχία σημαδεύοντας το αντίπαλο δοκάρι όπως στα τελευταία παιχνίδια με αντιπάλους το ΘΟΪ και την ΠΑΕΕΚ.

Και μπορεί η σεζόν να είναι ακόμη στην αρχή της, όμως όλο αυτό αποτελεί ένα καλό δείγμα του ότι έγινε καλή δουλειά μέχρι τώρα από το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές της Πάφου. Πρέπει βέβαια να συνεχιστεί η σωστή και σκληρή δουλειά για να επιτευχθεί και πιο γρήγορα ο στόχος της επιστροφής στην Α’ Κατηγορία.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα:

  • 1η αγων.: Πάφος – Οθέλλος 2-1
  • 2η αγων.: Ομόνοια Αρ. – Πάφος 0-1
  • 3η αγων.: Πάφος – ΑΣΙΛ 2-0
  • 4η αγων.: ΘΟΪ – Πάφος 0-0
  • 5η αγων.: Πάφος – ΠΑΕΕΚ 3-0

*Η επόμενη αγωνιστική (6η): Εθνικός Άσσιας – Πάφος (22/10, 15:30)

Πηγή: SportPafos/ΑΝΕΣΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ