Πάφος2017: Ένας Αύγουστος με εκδηλώσεις στη θάλασσα κάτω από «Φεγγάρια και Αστέρια»

Πάφος2017: Ένας Αύγουστος με εκδηλώσεις στη θάλασσα κάτω από «Φεγγάρια και Αστέρια»

Ένας ακόμα λαμπερός μήνας με αστέρες από τη διεθνή μουσική σκηνή αλλά και την εγχώρια, μας υποδέχεται σε ιδιαίτερους χώρους και μαγευτικές τοποθεσίες. Χαρακτηριστικές είναι οι συναυλίες και τα μουσικά δρώμενα στην Πέτρα του Ρωμιού, στην Λεωφόρο του Κόλπου των Κοραλλίων, στο Μουσείο του Τίποτα (Μάα Παλαιόκαστρο), στο Αρχαίο Ωδείο και την Πλατεία του Κάστρου στην Πάφο.

Το μαγικό τοπίο των Θαλασσινών Σπηλιών στην Πέγεια, θα συνδέσει τη Μεσόγειο και τους ανθρώπους της με ένα ένα συγκλονιστικό θεατρικό έργο.


Ατμοσφαιρικά βράδια κάτω από τα αστέρια με προβολές δίπλα από το κύμα, στο πλαίσιο του αγαπημένου See Fest – Σινεμά στην Παραλία, σε κοινότητες της Πάφου μέσω του προγράμματος Moving Screens και το οικολογικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του έργου Akamas, γεμίζουν της Αυγουστιάτικες μας νύχτες.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Πρόγραμμα Αυγούστου 2017

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017, 21:00

Λεωφόρος Κόλπου Κοραλλίων

Μουσική
Soneros de Verdad

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 και ο Δήμος Πέγειας, παρουσιάζουν αυθεντικούς και ποικιλόμορφους ρυθμούς της Κουβανέζικης μουσικής, από τη δεύτερη γενιά των μυθικών Buena Vista Social Club. Το σχήμα έχει επικεφαλής τον Luis Frank Arias, γνήσιο εκπρόσωπο Son Cubano, ο οποίος συνδυάζει αριστοτεχνικά τις νέες με τις παλιές μελωδίες.

Συμμετέχουν: Luis Frank Arias ( φωνή), Leriosver Moracen Alemani (τρομπέτα), Nicolás Sirgado (μπάσο, φωνή), Sergio Veranes (tres cubano, φωνή), Querol Aldana (κιθάρα, φωνή), Vivo Barrera (κρουστά) και Fabián Sirgado (congas, φωνή)

Είσοδος ελεύθερη


Moving Screens 2017

2 Αυγούστου- 28 Αυγούστου 2017, 20:30

Κάθηκας 2/8, Στρουμπί 8/8, Αρόδες 10/8, Τίμη 12/8/, Πέγεια 21/8, Κούκλια 22/8, Τσάδα 24/8, Άρμου 28/8

Κινηματογράφος

Ο κινηματογράφος ταξιδεύει σε πλατείες κοινοτήτων της Πάφου, αναβιώνοντας τον περιοδεύοντα κινηματογράφο με τη δημιουργία ενός δικτύου προβολών που προσφέρουν τη γοητεία του ανοιχτού, θερινού σινεμά καθώς και ευκαιρίες συνεύρεσης και ψυχαγωγίας.

Επιχειρηματικός Εταίρος: Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα

Είσοδος ελεύθερη


Μια καλή Χρονιά (A Good Year) ΗΠΑ 2006, 118’
Κάθηκας 2/8, Κούκλια 22/8, Τσάδα 24/8 20:30

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του του Peter Mayle, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός χρηματιστή που ταξιδεύει στη Νότια Γαλλία για να πουλήσει τον αμπελώνα που κληρονόμησε από τον θείο του. Γρήγορα η υπεροπτική του διάθεση απέναντι στην ζωή της επαρχίας αλλάζει παντελώς χάρη στις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων, αλλά και μιας πανέμορφης Γαλλίδας που γνωρίζει. Ο ήρωας θα αφοσιωθεί στην καλλιέργεια του αμπελώνα, αντιμετωπίζοντας κάθε είδους δυσκολία… Μία γλυκόπικρη ταινία και μία «ηλιόλουστη» παραγωγή για το κρασί, τα ταξίδια, την καλοπέραση αλλά και τις δυσκολίες μιας νέας αρχής.

Σενάριο: Marc Klein
Σκηνοθεσία: Ridley Scott

Ηθοποιοί:
Russell Crowe, Abbie Cornish, Marion Cotillard, Freddie Highmore, Albert Finney, Rafe Spall, Archie Panjabi, Richard Coyle, Ben Righton, Patrick Kennedy κ.α.

Στην Αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους
Είσοδος ελεύθερη


Η Γυναίκα της Ζωής μου (La Prima Cosa Bella) Ιταλία 2010, 125΄
8/8 Στρουμπί, Αρόδες 10/8, Τίμη 12/8 20:30

Μια ρομαντική κομεντί από την επαρχιακή Ιταλία το 1971, που μεταφέρει την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από την εξαιρετική σκηνοθεσία του Paolo Virzì, κερδίζοντας δεκάδες βραβεία και μια υποψηφιότητα για καλύτερη ξενόγλωσση ταινία στα Όσκαρ.
Η Άννα, μια όμορφη μητέρα δύο μικρών παιδιών αγωνίζεται με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει τη μικρή οικογένειά της μετά την κατάρρευση του γάμου της. Χωρίς επάγγελμα είναι απελπισμένη να βρει δουλειά και νέο σπίτι. Παρά τις δύσκολες στιγμές, η Άννα διδάσκει με θάρρος τα παιδιά της να αγκαλιάζουν τις μικρές χαρές της ζωής και δεν χάνει ποτέ το πάθος και την αισιόδοξη φύση της , ακόμα κι όταν ο αγαπημένος της γιος την απορρίπτει.
Σενάριο: Francesco Bruni, Francesco Piccolo, Paolo Virzì
Σκηνοθεσία: Paolo Virzì

Ηθοποιοί:
Stefania Sandrelli, Valerio Mastandrea, Micaela Ramazzotti, Marco Messeri, Sergio Albelli, Claudia Pandolfi, Fabrizia Sacchi κ.α.
Στην Ιταλική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους
Είσοδος ελεύθερη


The Intouchables (Γαλλία 2011, 112’ )
Πέγεια 21/8, Άρμου 28/8, 20:30

Στο Παρίσι ο τετραπληγικός ιδιόρυθμος αριστοκράτης διανοούμενος Philippe εξετάζει υποψήφιους για τη θέση φροντιστή, όταν κυριολεκτικά εισβάλει στο σπίτι του ο θρασύς Αφρικανός Driss ζητώντας του να βεβαιώσει την παρουσία του εκεί ώστε να εισπράξει το ανεργιακό του από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις . Ο Philippe τον προκαλεί να μείνει μαζί του για ένα μήνα ώστε να αποκτήσει εμπειρίες, γεγονός που αλλάζει τη ζωή του Phillipe και των γύρω του.

Σενάριο/σκηνοθεσία: Olivier Nakache, Eric Toledano

Ηθοποιοί:
François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Joséphine de Meaux, Clotilde Mollet, Alba Gaïa Kraghede Bellugi, Cyril Mendy, Salimata Kamate κ.α.
Στη Γαλλική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

Είσοδος ελεύθερη


Κυπριακά Ερωτικά

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, 20:30

Μουσική
Βρύση των Πεγειώτισσων

Η Σκηνή που ταξιδεύει παρουσιάζει σε θεατρική απόδοση φυλλάδες σημαντικών Κυπρίων Ποιητάρηδων, που τραγουδούν τις χαρές, τους πόνους και τα πάθη του έρωτα. Τα δραματοποιημένα αυτά ποιητικά κείμενα ερμηνεύει η Έλενα Χατζηαυξέντη, σε σκηνοθεσία Χρύσως Χαραλάμπους. Συνοδεύουν οι βιρτουόζοι μουσικοί Γάννης Κουτής, Μιχάλης Κουλουμής και Θοδωρής Ζιάρκας.

Χορηγός: CYTAMOBILE VODAFONE

Είσοδος ελεύθερη


Φεγγάρια και Αστέρια

Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Πέτρα του Ρωμιού
Μουσική

Στην ιστορικά φορτισμένη περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού παρουσιάζονται δύο βραδυές που συνδυάζουν θάλασσα και ουρανό, μουσική και ποίηση. Εκεί όπου οι πολιτισμοί συναντώνται, και όπου η Αφροδίτη κυριαρχεί ως η απόλυτη θεά.

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Μουσική χωρίς Σύνορα, 20:30

Το κιθαριστικό σύνολο Accordes, με εννέα κιθάρες και ένα κοντραμπάσο, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα σε επιμέλεια Ευαγόρα Καραγιώργη και Ζωής Παϊσάνου – Μάρκου, με έργα γραμμένα για κιθάρα από τη Μεσόγειο, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική καθώς και διασκευές και παραδοσιακές μελωδίες διασκευασμένες από τον Ευαγόρα Καραγιώργη. Ερμηνεύει η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου.

Δεύτερη Ζωή – Ελευθερία Αρβανιτάκη, 22:00

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη δίνει μια μοναδική παράσταση μελοποιημένης ποίησης, αποδεικνύοντας για μιαν ακόμα φορά πώς η τέχνη της ερμηνείας της μπορεί να αναδείξει την άκρα ευαισθησία, την εκφραστική δυναμική και τις νοηματικές εντάσεις κάθε ενός ξεχωριστού στίχου.
Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Δράκου Κτιστάκης. Μουσικοί: Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Νίκος Μέρμηγκας (λάφτα, μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο).
Χορηγοί: ΟΠΑΠ & ΑΗΚ
Χορηγοί Φιλοξενίας: Aphrodite Hills & Atlantica Hotels & Resorts

Ενιαίο εισιτήριο: €20 & €25


Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

H Μεσόγειος συναντά τα Βαλκάνια, 20:30

Το Amalgamation Project ισορροπεί ανάμεσα στο μεσογειακό ήχο και τη βαλκανική μουσική παράδοση, αναδεικνύοντας τον πλούτο της πολυφωνίας από το γυναικείο φωνητικό σύνολο Amalgamation Choir.
Βασιλική Αναστασίου (φωνή, έρευνα, συνθέσεις), Ερμής Μιχαήλ (κιθάρα, ενορχηστρώσεις, Άλκης Αγαθοκλέους (νέυ) Ρόδος Παναγιώτου (κρουστά ) Παύλος Carvalho (βιολοντσέλο), Αργυρώ Χριστοδούλου και Εύρη Δημητρίου (φωνητικά).

Γάμοι και Κηδείες – Goran Bregovic, 22:00

Ο Goran Bregovic παρουσιάζει ένα σύμπαν από ξεχωριστούς ήχους και συναρπαστικές μουσικές εκτελέσεις, επιβεβαιώνοντας το ταλέντο του στη σύνδεση ετερόκλιτων στοιχείων και σε όσα επιφανειακά φαίνονται αταίριαστα. Οι μουσικές του, με έντονες τις επιδράσεις της βαλκανικής παράδοσης, ξεχωρίζουν για τα χάλκινα, τις παραδοσιακές βουλγάρικες πολυφωνίες, αλλά και την ηλεκτρική κιθάρα, τα παραδοσιακά κρουστά και τα έγχορδα. Ένας ξέφρενος ύμνος στην ομορφιά της ζωής.
Χορηγοί: ΟΠΑΠ & ΑΗΚ
Χορηγοί Φιλοξενίας: Aphrodite Hills & Atlantica Hotels & Resorts

Ενιαίο εισιτήριο: €20 & €30


Τρίτη 8 Αυγούστου 2017, 20:30

Μουσείο του Τίποτα (Μάα Παλαιόκαστρο)

Μουσική
Από τις Μυκήνες στην Πάφο

Η ανάδειξη ιστορικών χώρων μέσα από δράσεις αποτελεί ένα από τους στόχους του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού. Στο μουσείο του Τίποτα, στην περιοχή Μάα-Παλαιόκαστρο διοργανώνεται συναυλία με μουσική που θα γραφτεί ειδικά για τον σκοπό αυτό από τον Κύπριο συνθέτη Σάββα Σάββα, ιστορώντας τον μυκηναϊκό αποικισμό στην Πάφο και υπογραμμίζοντας την ιστορικότητα του χώρου.
Με ένα πιάνο και μια διευρυμένη επιλογή κρουστών οργάνων (καμπάνες, ξυλόφωνο, τύμπανα κ.ά.), ο συνθέτης θα αξιοποιήσει στο έπακρον τις δυνατότητες που του παρέχει ο χώρος λόγω της ιδιομορφίας της κατασκευής του.
Με τη συνεργασία του Πολιτιστικού οργανισμού Avantgarde
Είσοδος Ελεύθερη


SeeFest – Σινεμά στην Παραλία

Δημοτική Παραλία ΣΟΔΑΠ 9, 17, 23, 30 Αυγούστου 2017, 20:30

Κινηματογράφος

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το SeeFest διοργανώνει προβολές και προσκαλεί ντόπιους, ξένους και επισκέπτες της πόλης, να μοιραστούν μια κινηματογραφική εμπειρία κάτω από τα άστρα και δίπλα στο κύμα. Το 2017 προτείνονται 4 ταινίες που συνδυάζουν βαθιά ανθρώπινες ιστορίες με χιούμορ, υπερβάσεις και περιπέτειες συνδέοντας και δημιουργώντας συνθήκες επικοινωνίας μέσω της μεγάλης δύναμης της 7ης τέχνης.
Χορηγός: ΟΠΑΠ


Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, 20:30
Η Καλύτερη Στιγμή τους (Μ. Βρετανία. 2016, 117΄)

Στο Λονδίνο του 1940, η νεαρή Κάτριν προσλαμβάνεται ως σεναριογράφος μιας πατριωτικής ταινίας που ετοιμάζει το υπουργείο Πληροφοριών. Ξεκινώντας να γράψει μια πραγματική ιστορία γυναικείου ηρωισμού, καταλαβαίνει γρήγορα πως ο μύθος είναι πάντα γοητευτικότερος από τα γεγονότα, σε έναν αστείο όσο και συγκινητικό φόρο τιμής στη μυθοπλαστική δύναμη του σινεμά, στα κλισέ, τα τρικ και τα αληθινά ψέματά του.

Σενάριο: Gaby Chiappe, Lissa Evans
Σκηνοθεσία: Lone Scherfig
Ηθοποιοί: Jeremy Irons, Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy, Jack Huston, Ellis Cole κ.α.
Στην Αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους


Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, 20:30

Θεέ μου, τι σου κάναμε; (Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?) ( Γαλλία, 2014, 97’)
Serial (Bad) Weddings

Ο Κλοντ και η Μαρί είναι ένα αστικό ζευγάρι Καθολικών Γάλλων. Οι τρεις κόρες τους, τους έχουν πικράνει, καθώς η μια έχει παντρευτεί έναν Εβραίο, η δεύτερη έναν Μουσουλμάνο και η τρίτη έναν Κινέζο. Η αγωνία τους κορυφώνεται, όταν η τέταρτη κόρη τους, τους ανακοινώνει ότι παντρεύεται και αναθαρρούν προσωρινά, μαθαίνοντας ότι ο αρραβωνιαστικός της είναι Γάλλος Καθολικός. Τα όνειρά τους θα γκρεμιστούν όταν αποκαλυφθεί ότι ο νεαρός είναι Γάλλος Αφρικανός, με γονείς εξίσου παραδοσιακούς και αυστηρούς στη δική τους κουλτούρα.

Σενάριο/σκηνοθεσία: Philippe de Chauveron
Ηθοποιοί: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara, Charles Koffi, Frédérique Bel, Julia Piaton, Emilie Caen, κ.α.
Στη Γαλλική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους


23 Αυγούστου 2017, 20:30

Ο Εκατοντάχρονος που Πήδηξε από το Παράθυρο κι Εξαφανίστηκε
( Σουηδία, 2013, 114’ )

Ο τρόφιμος ενός γηροκομείου αρνείται να γιορτάσει τα εκατοστά γενέθλιά του και πηδώντας από το παράθυρο, φεύγει προς το άγνωστο. Ενώ αναπολεί τα γεγονότα της ζωής του, θα βρεθεί κρατώντας μια βαλίτσα γεμάτη εκατομμύρια σουηδικές κορόνες κι έχοντας την αστυνομία και μια εγκληματική συμμορία στο κατόπι του.

Σενάριο: Felix Herngren, Hans Ingemansson
Σκηνοθεσία: Felix Herngren
Ηθοποιοί:
Robert Gustafsson, Mia Skäringer, Iwar Wiklander, David Wiberg, Jens Hultén, David Shackleton, Ralph Carlsson, Georg Nikoloff, Alan Ford κ.α.
Στην Αγγλική γλώσσα με με ελληνικούς υπότιτλους


30 Αυγούστου 2017, 20:30
Η Ελιά (El Olivo, Ισπανία 2016 100’)

Μια ταινία που συνδυάζει χιούμορ και ανθρωπιά. Ένα τρυφερό road movie που προβάλλει τις διαφορές ανάμεσα στον ευρωπαϊκό Νότο και τον ισχυρό Βορρά μέσα από την ιστορία της Άλμας. Η ηρωίδα ξεκινά από την Ισπανία με ένα φίλο και το θείο της, για να φέρει πίσω την οικογενειακή αιωνόβια ελιά από μια εταιρεία στο Ντίσελντορφ. Η πώληση της αιωνόβιας ελιάς πριν χρόνια ήταν η αιτία να τσακωθούν οι ιδιοκτήτες της, πατέρας και παππούς, με τον τελευταίο να πέφτει σε μαρασμό και έπειτα από πολυετή σιωπή να έχει σταματήσει πλέον και να τρώει.

Σενάριο: Paul Laverty
Σκηνοθεσία: Icíar Bollaín
Ηθοποιοί:
Anna Castillo Javier Gutiérrez Pep Ambròs , Manuel Cucala Miguel Angel Aladren, Carme Pla, Ana Isabel Mena, María Romero, Paula Usero κ.α.
Στην Ισπανική γλώσσα με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους


Τετάρτη 9 Αυγούστου και Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, 20:30

Πλατεία Κάστρου Πάφου

Χορός
The Red Hour

Πρόκειται για κοινή παραγωγή των δύο Πολιτιστικών Πρωτευουσών κατά το 2017, Πάφος και Aarhus, στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες και από τις δύο πόλεις. Η ιδέα και το δημιουργικό τμήμα του έργου ανήκουν στη Marie Brolin-Tani, ενώ τη χορογραφία υπογράφουν οι Melody Putu και Αλέξανδρος Μιχαήλ. Στην παραγωγή συμμετέχουν έξι χορευτές από την ομάδα χορού Black Box Dance Company από το Holstebro και τέσσερις ομότεχνοί τους από την Κύπρο. Τη μουσική σύνθεση και την επί σκηνής ζωντανή εκτέλεση αναλαμβάνει ο Gert Sørenssen. Την ευθύνη για τους φωτισμούς και τις σχετικές προβολές έχει η Καρολίνα Σπύρου.

Μια συνεργασία των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης Πάφος2017 και Aarhus 2017.
Είσοδος ελεύθερη


9 Αυγούστου – 13 Αυγούστου 2017, 20:00

Akamas Project Φεστιβάλ Οικολογικού Κινηματογράφου
Κινηματογράφος

Νέο Χωριό 9/8, Δρούσια 10/8, Πάνω Αρόδες 11/8, Πέγεια 12/8, Κάθηκας 13/8

Στο πλαίσιο του Akamas Project της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017, ενός σύνθετου προγράμματος προστασίας των φυσικών περιοχών και αειφόρου ανάπτυξης των κοινοτήτων της χερσονήσου Ακάμα, διοργανώνεται Φεστιβάλ Οικολογικού Κινηματογράφου, το οποίο περιλαμβάνει βραβευμένα ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και ταινίες animation μικρού μήκους οικολογικού περιεχομένου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.
Το φεστιβάλ οικολογικών ταινιών διοργανώνεται για πρώτη φορά στις κοινότητες του Ακάμα και απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών, κατοίκους και επισκέπτες του Ακάμα.
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη


Φεγγάρια και Αστέρια

Σάββατο 12 Αυγούστου 20:30
Αρχαίο Ωδείο

Μουσική – Λογοτεχνία
Από την Οδύσσεια στον Κ.Π. Καβάφη με τον Γιώργο Κιμούλη

Η ποίηση του Κ.Π. Καβάφη από τον σπουδαίο ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη, συγκεντρώνει τη νοσταλγία μιας χαμένης ανθρώπινης φωνής, επιτρέποντας στο συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου να τα πλησιάσει με τη μουσική του, και να φωτίσει τον άνθρωπο μέσα από πάθη και λάθη. Με το βλέμμα στραμμένο στην Οδύσσεια του Bob Wilson, τα φώτα χαμηλώνουν και η μουσική περιηγείται στο μύθο του Οδυσσέα, έτσι όπως τον ονειρεύτηκε ο Θοδωρής Οικονόμου. Οι όροι «Προορισμός» και «Οδυσσέας» λειτουργούν ως ερμηνευτικά κλειδιά για την καβαφική «Ιθάκη», με την οποία ξεκινά την απαγγελία του ο Γιώργος Κιμούλης, προτού δώσει ξανά τη σκυτάλη στη μουσική, προκειμένου να συνεχιστεί το ταξίδι.
Χορηγός ΟΠΑΠ Κύπρου
Χορηγός Φιλοξενίας: Thanos Hotels- Αλμύρα
Είσοδος: 20€ & 15€


Τρίτη 15, Τετάρτη 16, Πέμπτη 17, Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 20:00

Θαλασσινές Σπηλιές, Πέγεια

Θέατρο

Ενώνοντας τη Μεσόγειο

Στις θαλασσινές σπηλιές μπροστά από το ναυάγιο του EDRO III, ο γνωστός
ηθοποιός Μάριος Ιωάννου δημιουργεί μαζί με μια μεγάλη δημιουργική ομάδα από την Κύπρο και το εξωτερικό, ένα συγκλονιστικό θεατρικό κόσμο που συνδέει τη Μεσόγειο και τους ανθρώπους της. Ηθοποιοί από την Αλεξάνδρεια, τη Βαρκελώνη, τη Μασσαλία, την Πάφο, τη Σμύρνη, και την Ταγγέρη, θα βρεθούν αντιμέτωποι, ο ένας με τον άλλο σε μια σκηνή στον κόλπο της Πέγειας, και μαζί θα εξερευνήσουν τις έννοιες της κοινής θάλασσας και της κοινής πατρίδας. Το κείμενο έγραψε Μάριος Ιωάννου σε συνεργασία με τους ηθοποιούς της παράστασης.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Eslam Essa (Αλεξάνδρια/Αίγυπτος) Reda Amrani (Ταγγέρη/Μαρόκο) , Raül Moreno Supervia (Βαρκελώνη/Ισπανία) Nicolas Rochette (Μασσαλία/Γαλλία) Şafak Ersözlü(Σμύρνη/Τουρκία)
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Achim Wieland
Σκηνογραφία και Ενδυματολογία: Έλενα Κοτασβίλη/ Αλέξης Βαγιάνος
Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης
Σχεδιασμός ήχου: Χρίστος Κυριακούλης

Η παράσταση θα δοθεί στα αγγλικά αλλά θ ̓ ακουστούν οι γλώσσες και των άλλων πατρίδων.
Είσοδος: 10€


Παρασκευή 18 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου

Παλιά Ηλεκτρική 16:00- 19:00
Εγκαίνια : Παρασκευή 18 Αυγούστου 19:30

Φωτογραφία
Ευρωπαϊκές Ματιές στην Iαπωνία – η Ιαπωνία σήμερα

Από το 1999, το πρόγραμμα αυτό προσκαλεί φωτογράφους από δύο Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Πρωτεύουσες στην Ιαπωνία, προκειμένου να καταγράψουν εικόνες από διαφορετικές περιοχές της χώρας, με θέμα τον τρόπο ζωής των κατοίκων. Έτσι, ιδιαίτερες πτυχές της καθημερινής ζωής της Ιαπωνίας καταγράφονται από τον κάθε φωτογράφο, σε έργα που διαφοροποιούνται δραστικά από τα στερεότυπα ή τις συνήθεις εικόνες των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Στο τέλος κάθε εγχειρήματος, όλες οι φωτογραφίες τοποθετούνται σε μουσεία της Ιαπωνίας. Το 2017, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017, συμμετέχουν ο Ergenc Mehmet Korkmazel και ο Κωνσταντίνος Ταλιώτης σε καλλιτεχνική επιμέλεια Mikiko Kikuta.
Με την υποστήριξη και συνεργασία του Πολιτιστικού οργανισμού EU-Japan Fest Japan Committee.
Είσοδος ελεύθερη


Σάββατο 19 Αυγούστου 20:30

Αρχαίο Ωδείο

Μουσική
Misia – Η ψυχή των Fado

Η Misia είναι σήμερα, ίσως η γνωστότερη φωνή των fado μετά από την Amalia Rodrigues. Αξιοποιώντας την παραδοσιακή φόρμα της μουσικής της Πορτογαλίας, δημιουργεί και συνεχώς ανανεώνει με καινούριο υλικό τα fado, φέρνοντας τα με αυτό τον τρόπο εγγύτερα σε νέους ακροατές. Εμφανίζεται συχνά σε Ευρώπη και Ασία και οι ηχογραφήσεις της κυκλοφορούν σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Με την τελευταία της δισκογραφική δουλειά Para Amalia, τιμά την αθάνατη ιέρεια του fado, την ασύγκριτη Amalia Rodrigues μέσα από τα τραγούδια της.
Χορηγός: CYTAMOBILE VODAFONE
Χορηγός Φιλοξενίας: Thanos Hotels – Almyra

Είσοδος: 25€ & 15€


Παρασκευή 25 Αυγούστου 19:00- 24:00

Σάββατο 26 Αυγούστου 19:30-23:30

Κοινωνική Συμμετοχή
3ο Λαογραφικό Διήμερο Κτήματος – Πάφος2017

Πλατεία 28ης Οκτωβρίου

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 και ο Λαογραφικός Όμιλος «Κτήμα», αναδεικνύουν την κυπριακή παράδοση, αλλά και δημιουργούν γέφυρες ανάμεσα στην Πάφο και το εξωτερικό παρουσιάζοντας παραδοσιακές μουσικές και χορούς από άλλες χώρες. Η Πλατεία Δημαρχείου υποδέχεται σχήματα από την Πάφο, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τη χώρα των Βάσκων σε μια διαδρομή στις δικές μας αλλά και άλλες παραδόσεις με ήχους, εικόνες και γεύσεις.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παραγωγή ζιβανίας, έκθεση φωτογραφίας, παραδοσιακών αντικειμένων και επαγγελμάτων, αλλά και παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων.

Είσοδος ελεύθερη


Παρασκευή 25 Αυγούστου 20:30

Χάνι του Ιμπραήμ

Μουσική
Παραδοσιακά Νανουρίσματα – ένας επαναπροσδιορισμός

Η θεματική του Trio NeRo επικεντρώνεται στον μουσικό επαναπροσδιορισμό του νανουρίσματος (από Κύπρο, Ελλάδα και Μικρά Ασία), φιλτραρισμένο μέσα από ένα κράμα μουσικών παραδόσεων με στοιχεία από τη σύγχρονη κλασική μουσική αλλά και τη funk, τη rock, την jazz και με samples από προ-ηχογραφημένα νανουρίσματα. Το σχήμα αποτελούν οι Χρίστος Αγαθοκλέους (ηλεκτρικό μπάσο & πεταλιερα), Νεκτάριος Ροδοσθένους (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα) και Γιώργος Σάββα (κρουστά, sampling / tape operator). Στη συγκεκριμένη συναυλία, το Trio θα παρουσιάσει και ένα πρωτότυπο τραγούδι από το μουσικό-συνθέτη Γιώργο Ροδοσθένους και την ποιήτρια Αφροδίτη Ζαχαρία-Ροδοσθένους

Είσοδος: 10€


Σάββατο 26 Αυγούστου 20:30

Χάνι του Ιμπραήμ

Μουσική
Lingua Franca Ensemble

Μουσικοί από την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Γερμανία συγκροτούν αυτό το δυναμικό σχήμα το οποίο θα εμφανιστεί στο πλαίσιο της Σκηνής που Ταξιδεύει. Τα μέλη του σχήματος φέρουν στις αποσκευές τους προσωπικά και μουσικά βιώματα, και προωθούν μιαν περιπλάνηση στη διάρκεια της οποίας οι παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου σμίγουν με δυτικά στοιχεία συνθέτοντας ένα πολύχρωμο μουσικό τοπίο.
Διαφορετικές μουσικές δημιουργίες και παραδόσεις οδηγούν το κοινό σε ένα ταξίδι συναισθημάτων, διεκδικώντας, μαζί με το κοινό τους, μιαν άλλη ψυχική και πνευματική ευφορία.

Συμμετέχουν οι Μιχάλης Χολέβας (Ελλάδα): Tarhu, yaylitambur, νέυ, Μιχάλης Κουλουμής (Κύπρος): Βιολί, Γιάννης Κουτής (Κύπρος): Ούτι, άταστη κιθάρα, φωνή και Ruven Ruppik (Γερμανία): Κρουστά.
Χορηγός Φιλοξενίας: Cynthiana Beach Hotel

Είσοδος Ελεύθερη


Τετάρτη 30 Αυγούστου & Πέμπτη 31 Αυγούστου

Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Δημαρχείου) 16:30-22:00
Βρύση των Πεγειώτισσων 16:30-22:00

Μουσική
2017 Λεπτά μουσικής!
Πέντε Πιάνα, Πέντε Μέρες, Πέντε Τόποι

Πέντε καινούργια πιάνα θα εκτίθενται για πέντε μέρες σε μια τοποθεσία που θα αλλάζει μέρα με την ημέρα. Πρόκειται για μία περιοδεύουσα διαδραστική εγκατάσταση η οποία περιλαμβάνει 2017 λεπτά μουσικής! Βεβαίως, τα πιάνα δεν θα αποτελούν εκθέματα με τη στενή έννοια, καθώς μουσικοί αλλά και μαθητές και επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στα πλήκτρα. Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, τα πιάνα θα εκτεθούν στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν η Πλατεία Γεροσκήπου, η Λεωφόρος Μακαρίου και η Πλατεία Κάστρου.

Με τη συνεργασία του οργανισμού Avantgarde
Είσοδος Ελεύθερη


Συνεχίζονται :

Μέχρι 27 Αυγούστου 2017
Δράκοι της Ευρώπης – Travelling Playground

Μέχρι 30 Αυγούστου 2017
Eco Art

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017
On Target

Μέχρι 25 Νοεμβρίου 2017
Terra Mediterranea: In Action