Πάφος2017: Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος

Πάφος2017: Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος

Δεκατέσσερις μοναδικές θεατρικές παραστάσεις, από Κύπρο, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιαπωνία, Λιθουανία, Ρουμανία,, Ελλάδα, Ισραήλ, Αλγερία, Πολωνία και Ιράν, υπόσχεται στο θεατρόφιλο κοινό της Κύπρου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, το οποίο σηκώνει αυλαία την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, διαρκώντας μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, στον πολυχώρο Αττικόν της Πάφου.

Με την ευκαιρία της επικείμενης έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Μονοδράματος, δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στην έδρα του Πάφος 2017 , δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος 2017 Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, η Καλιτεχνική Διευθύντρια Γεωργία Ντέτσερ και ο Καλιτεχνικός Διευθυντής του Μονοδράματος, Μηνάς Τίγκιλης. Μιλώντας πρώτος, στη διάσκεψη, ο Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης τόνισε χαρακτηριστικά : “Είναι με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, που συμπληρώνονται τρία χρόνια διοργάνωσης , από το 2015 που ξεκινήσε αυτή η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας θεσμός, που θα παραμείνει στην Πάφο, ο θεσμός του Φεστιβάλ Μονοδράματος. Φέτος το 2017,την χρονιά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Πάφου έχουμε ένα ανεπτυγμένο πλέον Διεθνές Φεστιβάλ.


Ο στόχος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας , δεν είναι μόνο να δημιουργηθούν εκδηλώσεις για το 2017, αλλά να δημιουργηθούν οι βάσεις για θεσμούς, οι οποίες θα μπορούν να συνεχίσουν και μετά το 2017. Μια τέτοια δράση , στην οποία επενδύουμε, στοχεύοντας στη συνέχιση της , είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος Πάφου. Πρόκειται για μια βδομάδα γεμάτη από εξαιρετικές παραστάσεις , βραβευμένες, κάποιες εξ αυτών και θα είναι τυχεροί, όσοι έχουν την ευκαιρία, να τις παρακολουθήσουν . Με αυτό το Φεστιβάλ, δημιουργείται ακόμη ένα σημείο αναφοράς, για τα Πολιτιστικά Δρώμενα της Πάφου και όχι μόνο”.

O Καλιτεχνικός Διευθυντής του Μονοδράματος, Μηνάς Τίγκιλης δήλωσε: “Θεωρώ ότι ήταν ένα όνειρο και μια ιδέα που γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για μια παρακαταθήκη για την πόλη της Πάφου, ώστε κάθε δυο χρόνια να υπάρχει αυτό το Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος στην Κύπρο. Θεωρώ ότι η επιλογή των παραστάσεων,δεν ήταν εύκολη αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτές θα αφήσουν πολύ καλές εντυπώσεις στο κοινό, αφού προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα σημαντικών και παγκόσμια γνωστών έργων και από τη λογοτεχνία “. Από την δική της πλευρά η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Πάφος 2017 Γεωργία Ντέτσερ τόνισε: “Πιστεύω θα αγκαλιαστεί η διοργάνωση από το κοινό, όχι μόνο από την Πάφο, αλλά και από άλλες πόλεις της Κύπρου. Το Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος προσθέτει στην Πάφο, μια μεγαλύτερη εξωστρέφεια και ένα μεγαλύτερο διεθνές αντίκρισμα, που την κάνει πλέον αναγνωρίσιμη, σε Διεθνείς Διοργανώσεις”.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα ανεβαίνουν δυο παραστάσεις καθημερινά, στις 19.00 και στις 21.00, για επτά συνεχόμενες μέρες στο Αττικόν. Την πρώτη μέρα θα ανοίξουν η Κυπριακή Παραγωγή του θεάτρου Alpha Square με τον Καραγκιόζη σε σε σκηνοθεσία Αντρέα Αραούζου και ερμηνεία Ηρόδοτου Μιλτιάδους και ο γνωστός Βρετανός Pit Utton , που μεταμορφώνεται στην πρώην προθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ.

Πηγή: Sigmalive