Πάφος2017: Θεατρική Παραγωγή “Ενώνοντας τη Μεσόγειο”

Πάφος2017: Θεατρική Παραγωγή “Ενώνοντας τη Μεσόγειο”

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων σχετικά με τη θεατρική παραγωγή “Ενώνοντας τη Μεσόγειο”, ο Οργανισμός Πάφος2017 αναφέρει τα ακόλουθα:

Η παραγωγή “Ενώνοντας τη Μεσόγειο” της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 αποτελεί το αποτέλεσμα μιας μακράς θεατρικής διεργασίας ηθοποιών από τη Μασσαλία, Βαρκελώνη, Πάφο, Σμύρνη και Αλεξάνδρεια σε σκηνοθεσία και επιμέλεια του Μάριου Ιωάννου. Το έργο επικεντρώνεται στη Μεσόγειο με θέμα την κοινή θάλασσα που μας ενώνει και αναφορές στην επικαιρότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί γύρω από αυτή.


Για ευνόητους λόγους, επιλέχθηκε το ναυάγιο EDRO III στις Θαλασσινές Σπηλιές στην Πέγεια ν΄ αποτελέσει το φυσικό σκηνικό των παραστάσεων και για το σκοπό αυτό η ομάδα παραγωγής πολύ ενωρίς επικοινώνησε με τα αρμόδια τμήματα παρουσιάζοντας τον αρχικό σχεδιασμό της παράστασης, ο οποίος περιλάμβανε και μικρή πλατφόρμα στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το ναυάγιο.

Ο Οργανισμός Πάφος2017 ενημερώθηκε στις 19/5/2017 για τις τυχόν επιπτώσεις που ο σχεδιασμός αυτός θα προκαλούσε σε προστατευμένα είδη που διαβιούν στη θαλάσσια περιοχή και τη μη συναίνεση του Τμήματος Περιβάλλοντος με αυτόν.

Σε απόλυτη συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα, το Δήμο Πέγειας και την ομάδα παραγωγής, ο Οργανισμός Πάφος2017 αντιδρώντας με ευαισθησία και σεβασμό στις οδηγίες του Τμήματος Περιβάλλοντος, προχώρησε άμεσα σε αλλαγή σχεδιασμών του σκηνικού χώρου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σχετικές υποδείξεις .

Στις 24/5/2017 ο οργανισμός ενημέρωσε το τμήμα Περιβάλλοντος για όλα τα μέτρα που έλαβε και θα λάβει κατά την υλοποίηση της παραγωγής σύμφωνα με τις σχετικές υποδείξεις, εξασφαλίζοντας έτσι τη συναίνεση του Τμήματος Περιβάλλοντος και των αρμόδιων τμημάτων μέσω επιστολής του Τμήματος Περιβάλλοντος ημερ. 2/6/2017 .

Μέσα από το πρόγραμμα του, ο Οργανισμός Πάφος2017 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 προβάλλει όχι μόνο τον πολιτισμό, την ιστορία, το τοπίο και τη φυσική ομορφιά της Πάφου, αλλά οφείλει ν΄ αναδείξει επίσης θέματα σύγχρονα και οικουμενικά, όπως τη μετανάστευση και την προσφυγοποίηση.

Αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι δείχνουν να ενοχλούνται από την αρμονική συνεργασία του Οργανισμού Πάφος2017 με τα αρμόδια τμήματα και αντί να επικροτούν την επίλυση των όποιων προβλημάτων, προκαλούν τεχνητές ή ακόμα και παραπλανητικές ειδήσεις.