Πάφος2017: Παλιά ζαχαροπλαστεία

Θυμήθηκαν οι παλιοί και γνώρισαν οι νέοι αλησμόνητες ιστορίες μιας άλλης αξέχαστης εποχής. Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Πάφος 2017, για τα Παλιά Ζαχαροπλαστεία, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πλατεία Κέννεντυ και εντασσόταν στο Πρόγραμμα «Περί Πόλεως».

Στην τότε γνωστή πλατεία των Αρτυματιών, θυμήθηκαν οι παλιοί και γνώρισαν οι νέοι τις ιστορίες, από τα παλιά καφενεία και τα Ζαχαροπλαστεία της τότε εποχής.


Αφηγήσεις με μνήμες από τα από τα γλυκά και τα ζαχαροπλαστεία της Πάφου, συνάντησαν τις γεύσεις που είναι συνδεδεμένες με το Κτήμα και τείνουν να εξαφανιστούν.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία ομολογουμένως προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θύμισε σε όλους εμάς, παλιές καλές και αλησμόνητες εποχές της πόλης μας, με χαρακτηριστικούς ανθρώπους, οι οποίοι άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους, στην Πάφο.

Την εκδήλωση χαιρέτησε το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάφος 2017, κ. Ρογήρος Αναστάση. Την Οργάνωση και την παρουσίαση είχε η Σούζη Αναστάση και τον Συντονισμό, η Ελίζα Χριστοφόρου.