Πάφος2017: Πληροφορίες για τη αυριανή φαντασμαγορική εκδήλωση στο Κάστρο

Πάφος2017: Πληροφορίες για τη αυριανή φαντασμαγορική εκδήλωση στο Κάστρο

Το Καλοκαιρινό γεγονός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αποτελεί ένα φαντασμαγορικό θέαμα που πραγματοποιείται στο κάστρο και στην περιοχή του λιμανιού και αναφέρεται σε μια από τις κύριες θεματικές του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού, στους Ταξιδιώτες του Κόσμου.

Μια πραγματική εμπειρία καθώς η δραματική αφήγηση πραγματοποιείται μέσω προβολών και ψηφιακής κινούμενης εικόνας που συνοδεύονται από ποιητικό λόγο και μουσική στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Το θέαμα περιλαμβάνει πρωτότυπη μουσική, χορό και χορογραφίες ομάδων, και παρελάσεις, ακροβατικές και θεαματικές δράσεις στον αέρα και τη θάλασσα, ειδικούς σχεδιασμούς φωτισμού, ήχου και ολοκληρώνεται με πρωτότυπα πυροτεχνικά εφέ.


Τα Αέναα Ταξίδια αφηγούνται τις ιστορίες των τριών Ταξιδιωτών που φτάνουν στην Πάφο από ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Το πολυθέαμα βασίζεται σε μια σειρά παράλληλων δράσεων οπτικών και ηχητικών από όπου εκκινούν οι χαρακτήρες οι οποίοι και δημιουργούν το θεατρικό ιστό αναδεικνύοντας πολλά επιπλέον στοιχεία.

Οι βασικοί χαρακτήρες είναι:

  • Γιώργος – Κύπριος πολυταξιδεμένος ψαράς της Πάφου
  • Ταξιδιώτης Everyman – Επισκέπτης της Πάφου, αρχιτέκτονας αναζητώντας έμπνευση από τα μνημεία και ψηφιδωτά της Πάφου
  • Ρόζα – Φλαμίγκο φέρνει την ελπίδα

Μια πορεία από ταξιδιώτες ξεκινά από τα Δημοτικά Μπάνια και καταλήγει στο Κάστρο με τον Everyman στο επίκεντρο.

Ανάμεσα τους διάφορες μορφές ταξιδευτών οι οποίοι μιλούν, γελούν, χορεύουν και παίζοντας μουσική με τους Τυμπανιστές Batukinio επικεφαλής φτάνουν στο Κάστρο μαζί με μια μηχανοκίνητη κατασκευή. Ο Γιώργος επιστρέφει στο νησί πάνω στο Jolly Roger , το οποίο μπορεί κάποιος να δει από παντού. Οι δύο χαρακτήρες αναφέρονται στα δικά τους ταξίδια δημιουργώντας λογοπαίγνια και δραματικές εξάρσεις.

Από το κάστρο αναδύεται μια φιγούρα ταξιδευτή, τραγουδώντας ένα κομμάτι πριν αναχωρήσει, υπομνηματίζοντας έτσι τις αναχωρήσεις αλλά και αφίξεις .

Στην πλατεία του κάστρου ένας άνεμος διαπερνά το κοινό, κτυπώντας πάνω στο κάστρο, και στρεφοντας την προσοχή στους χορευτές από όλο τον κόσμο σε μια εξέδρα δίπλα από αυτό.

Ένα φλαμίγκο εμφανίζεται από ψηλά. Είναι η Ρόζα η οποία φτανει κοντά στο κοινό ακροβατώντας και πριν να ξανά απομακρυνθεί αφηγείται τα δικά της ταξίδια . Το σύνθημα Συνδέοντας Ηπείρους Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς διακρίνεται μέσα από την ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής.

Εμφανίζονται εικόνες και προβολές μεγάλης έκτασης, ενώ η πόρτα του ανοίγει και ακούγεται εμβληματική μουσική με ταυτόχρονους φωτισμούς σημαιοφόρους να παρατάσσονται, φωτιές, χορευτές επί σκηνής, μπροστά και πάνω από το κάστρο. Η άφιξη του Everymann προκαλεί μια χορογραφία με έντονη μουσική που μεταφέρεται στις προβολές δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Από το κάστρο προβάλλει ένας άλλος Μουσικός Ταξιδευτής που τραγουδά, και ταυτόχρονα μαζί με τη μουσική οι φωτισμοί γίνονται εντονότεροι, δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες, ενώ στην περιοχή του κάστρου δημιουργούνται ταυτόχρονες δράσεις .

Από το κάστρο αναχωρεί ο Μουσικός Ταξιδευτής μαζί με μια πομπή από φανούς που κατευθύνεται στις ψαρόβαρκες. Με την επιβίβαση του Μουσικού ταξιδευτή στις βάρκες, αυτές βγαίνουν από τον κόλπο με προβολές και χρώματα που αλλάζουν.

Φώτα και μουσικές ακολουθούν τις ψαρόβαρκες ενώ ήχοι από τη θάλασσα απλώνονται στην περιοχή όπου καταφθάνει ο Γιώργος πάνω στο πλοίο Jolly Roger. Η μουσική κορυφώνεται, η Roza απομακρύνεται και ήχοι ανέμου αντηχούν από παντού. Το Jolly Roger φωτίζεται, το κάστρο το ίδιο ενώ αρχίζει ένας χορός από πυροτεχνήματα.

Χορευτές, water jet skis σε χορογραφία, φώτα, και βάρκες κινούνται στους ήχους της μουσικής με φώτα και προβολές. Περφόρμερ από παντού, μπροστά, πάνω και γύρω από το κάστρο κάνουν ένα εντυπωσιακό κλείσιμο ενώ όλο το λιμανάκι φωτίζεται από τα πυροτεχνήματα σε μια γιορταστική μουσική.

Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Kαλλιτεχνική Ομάδα:

  • Σκηνοθεσία: Nick Clarke
  • Moυσική: Γιάννης Χατζηλοΐζου
  • Xορογραφία: Κλεά Πιτσιλλίδου
  • Σύνθεση Κειμένων: Nick Clarke / Adam Strickson
  • Σύμβουλος Σενάριου: Γίωργος Ροδοσθένους
  • Εικαστικοί: Matt Vale / Rob Vale (Illuminos)
  • Κοστούμια: Gwen Williams / Γιώργος Παπαδόπουλος
  • Xoρογράφία Παρέλασης / Περφόρμανς: Manuela Benini

Διανομή:

  • Everyman: Aπόστολος Αποστολίδης
  • Ράζα: Πάολα Χατζηλαμπρή
  • Γίωργος: Γίωργος Κοψίδας
  • Bιολί: Sofia Kanter
  • Tραγούδι: Σάββας Χρυσοστόμου
  • Συμμετέχον οι χορευτές: Μαρίνα Ανδρέου, Άνθια Αβρααμίδου, Lesli Tilley Nicodemou, Μικαέλα Μιχαήλ, Βαλέρια Δραπέλα, Σοφιάννα Ζάμπα, Αγάθη Μενελάου, Μαρίνα Κλεάνθους, Kiril Filipov
  • και οι Αργυρώ Φιλιππίδου, Αντωνία Ρουμελιώτη, Tyler Booth, Γεωργία Χριστοδούλου, Γεωργία Ταύρου, Πωλίνα Καπόνα, Αφροδίτη Επιφανείου, Elizabeth Andreeva, Ριάνα Νεοφύτου
    Συμμετέχουν: η ομάδα Batukinio, ο Λαογραφικός Όμιλος Κτήμα και τα “Σχολεία Εν Δράσει”
  • Χορός στον Αέρα: Fran Widdowson & Heliosphere by Dream Engine

**Το θέαμα σχεδιάζει η γνωστή Βρετανική καλλιτεχνική ομάδα, Walk the Plank, η οποία είχε συνδημιουργήσει μαζί με καλλιτέχνες από την Πάφο, την τελετή έναρξης του Πάφος2017.

Σημαντικές πληροφορίες για το κοινό και χώροι στάθμευσης για τη Μεγάλη Καλοκαιρινή Εκδήλωση του Πάφος2017 «Αέναα Ταξίδια» την 1η Ιουλίου 2017

Ο Οργανισμός Πάφος2017 και η Διεύθυνση Τροχαίας Πάφου ανακοινώνουν τα ακόλουθα που αφορούν τη Μεγάλη Καλοκαιρινή Εκδήλωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 «Αέναα Ταξίδια» :

  1. Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο από τα Δημοτικά Μπάνια μέχρι και το Κάστρο από τις 20:30 μέχρι τις 22:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
  2. Οι διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης είναι:
    • Χώρος Στάθμευσης Αρχαιολογικού Χώρου
    • Χώροι Στάθμευσης της οδού Αγίου Αντωνίου και Υπεραγοράς Παπαντωνίου
  3. Στο μήκος του παραλιακού μετώπου θα υπάρχουν 2 οθόνες οι οποίες θα μεταδίδουν το γεγονός και η θέαση θα είναι εφικτή από διάφορα σημεία στο παραλιακό μέτωπο.
  4. Απαγορεύεται η χρήση drone για σκοπούς ασφάλειας κατά τη διάρκεια των δρώμενων στον αέρα.
  5. Η εκδήλωση είναι σχεδιασμένη ώστε να την παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός κοινού όρθιος. Δεν υπάρχει καμιά διευθέτηση για καθήμενους ή καθίσματα.
  6. Παρακαλείται θερμά το κοινό που δεν σκοπεύει να επισκεφθεί το γεγονός όπως αποφεύγει να χρησιμοποιεί τους χώρους στάθμευσης ή τους δρόμους που γειτνιάζουν με την Πλατεία Κάστρου τη συγκεκριμένη μέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τα γραφεία του Οργανισμού Πάφος2017: 26 93 2017, www.pafos2017.eu